Šok tvrdnje svedoka pokajnika: "Džoni sa Vračara trebalo da ubije Belivuka!" Oteti Kapetan bio vođa ubijenom Šarcu i Vukićeviću

16.03.2023

15:45

0

Autor: Lj.K.

Bojan Hrvatin na današnjem suđenju otkrio do je Zvicer ispeglao odnos između Belivuka i Nikole Vušovića

Šok tvrdnje svedoka pokajnika: "Džoni sa Vračara trebalo da ubije Belivuka!" Oteti Kapetan bio vođa ubijenom Šarcu i Vukićeviću
Veljko Belivuk bio na meti Nikole Vušovića - Copyright Tanjug/Rade Prelić MUP Pixabay

Bojan Hrvatin, svedok okrivljeni u procesu koji se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi protiv organizovane kriminalne grupe Vejka Belivuka i Marka Miljkovića, otkrio je danas da je Mile Radulović zvani Kapetan, koga su ova dvojica otela u Crnoj Gori, bio šef Aleksandru Šarcu i Lazaru Vukićeviću koji je, u teškim mukama, ubijen u kući strave u Ritopeku..

Naveo i do sad nepoznate detalje, da je odbegli Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, trebalo da puca na Belivuka!

Odgovarajući na pitanja drugooptuženog Marka Miljkovića, vezano za otmicu i ubistvo Nikole Mitića, Hrvatin je rekao da je suparnička grupa špijunirala Belivukov klan.

- Dan ili dva posle pohapšena je grupa ljudi u Velikom ili Malom mokrom lugu i tada je Belivuk rekao da su oni čekali da ubiju. Belivuk je tada posumnjao da je to Nikola Vušović, malo je falilo da krenemo i na njega, Veljko je smatrao da je on umešan i da je našao neke ljude da pucaju na vas. Radoje Zvicer je to ispeglao.

Miljković ga je upitao da li zna ko je bio vođa te grupe koja trebalo da ih ubije, da li je to bio Aleksandar Šarac ili Lazar Vukićević, a svedok saradnik je odgovorio:

- Kapetan im je bio vođa, tako si mi ti pričao.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića kojiom se terete da su 14. oktobra 2020. godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima "kavačke grupe", koji su ga po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića ubili dva meseca kasnije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike