Nova zlodela "vračarske grupe": Očekuje se proširenje istrage, a evo i za koja krivična dela!

05.12.2022

21:55

0

Autor: 24sedam

Eksplozija bombe u salonu u Braničevskoj ulici bila je okidač da se krene u akciju

Nova zlodela "vračarske grupe": Očekuje se proširenje istrage, a evo i za koja krivična dela!
Hapšenje "vračaraca" u Beogradu - Copyright MUP

Istraga protiv organizovane kriminalne grupe "vračarci", čiji je vođa Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara, biće, kako 24sedam saznaje, proširena za eksploziju bombe u frizerskom salonu i seriju reketiranja. Sumnja se da je upravo "vračarska grupa" bacila ručnu bombu na frizerski salon u Braničevskoj ulici početkom novembra ove godine.

Prema rečima našeg sagovornika iz istrage, "vračarci" su počeli da reketiraju frizerske salone i koga stignu. Svi su nosili trobice poznatog brenda i po tome su bili prepoznatljivi. Eksplozija bombe u salonu u Braničevskoj ulici bila je okidač da se krene u akciju.

Ptrintscreen/MUP
Nikola Vušović Džoni

Tog 7. novembra, oko 4 sata, bačena je ručna bomba na frizerski salon u Braničevskoj ulici, a u snažnoj detonaciji, srećom, nije bilo povređenih. Reč je o popularnom beogradskom salonu "Hair Caffe by Minjović" koji predstavlja urbani salon, smešten na samo nekoliko metara od Hrama Svetog Save u šestospratnoj zgradi.

Tužilaštvu za organizovani kriminal, kako saznajemo, još dvojica pripadnika "vračarskog klana", koji su uhapšeni u nedavnoj spektakularnoj akciji, ponudili su da budu svedoci saradnici. Jedan od njih je i bivši muž starlete Tamare Đurić, Nikola Kačarević.

- Nijedan takav zahtev nije prihvaćen, jer čekamo odluku tužioca. Osim Kačarevića još dvojica su, u zamenu za manju kaznu, spremna da progovore o zločinima klana, ali nijedan zahtev još nije prihvaćen - kaže naš izvor iz istrage.

24sedam/Miroslava Brkić
Frizerski salon u Braničevskoj ulici posle eksplozije

"Vračarci" su, da podsetimo, osumnjičeni su za ubistva Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, kao i za pokušaje ubistava Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andrije Zarića, Arsenija Stefanovića i kasnije ubijenog Lazara Vukićevića. Istraga se, inače, da podsetimo, vodi protiv 38 osoba.

Pripadnici klana, Vojin Stupar i Miloš Andrejević, uhapšeni su u međuvremenu. Vojin Stupar dolijao je po međunarodnoj poternici u Kotoru po naredbi Višeg suda u Beogradu zbog krivičnog dela zločinačko udruživanje i pomoć pri izvršenju teškog ubistva.

Stupar je, inače, zet Igora Božovića, jednog od visokopozicioniraih pripadnika "kavačkog" klana, a njegovo ime je javnosti postalo poznato 2016. godine kada je u njega navodno pucao Jovan Vukotić.

Pomenuti napad se, kako su pisali crnogorski mediji, dogodio u naselju Rakite u Kotoru. Vukotić je tada sa Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem automobilom marke "BMW" preprečio put "citroenu" u kojem su bili Stupar i Miloš Radonjić. Vukotić je navodno ispalio nekoliko hitaca u njih, a potom i Dedović i Šaković.

Vojin je uhapšen 2019. godine zbog raznih kriminalnih dela među kojima su i posedovanje droge, neovlašćeno držanje oružja. U stanu mu je tada nađen pancir. Za vreme pretresa Stuparevog stana, pretresen je i stan Slobodana Kašćelana, koji važi za jednog od vođa "kavačkog klana".

Po međunarodnoj poternici uhapšen je i Miloš Andrijević iz Beograda, koji tokom akcije hapšenja "vračaraca" nije bio pronađen na adresi stanovanja.

Osm osoba uhapšeno je krajem novembra u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu. Zaplenjeno je 115 kilograma kokaina, čija se ulična vrednost procenjuje na više od 10 miliona evra, a Srbi koji su "pali" u toj akciji označeni su kao pripadnici "vračarskog klana".

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike