"Vračarci" pokušali da ih ubiju: Pucali u bivšeg dečka voditeljke, advokata, "škaljarca", Novopazarca i žrtvu Belivukovog klana!

13.11.2022

16:45

0

Ukupno 38 osoba pod istragom za tri ubistva i pet ubistava u pokušaju

"Vračarci" pokušali da ih ubiju: Pucali u bivšeg dečka voditeljke, advokata, "škaljarca", Novopazarca i žrtvu Belivukovog klana!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Mup/Facebook

Tužilašto za organizovani kriminal, nakon sprovedenih hapšenja u petak i subotu kada je uhapšeno 16 pripadnika ogranka "kavačkog klana" pod imenom "vračarci" na čelu sa Nikolom Vušovićem zvanim Džoni sa Vračara, proširilo je istragu na 38 osoba. Oni se terete za najteža krivična dela među kojima su tri ubistva i pet pokušaja ubistava.

Petorica koji su uspeli da prežive ono što im je Vušovićeva grupa priredila su visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana" Miloš Nilović Runjo, kriminalac Andrija Zarić poznat i po vezi sa voditeljkom Sandrom Drašković poznatom kao Sani Armani, žrtva Belivukovog klana Lazar Vukićević, advokat Arsenije Stefanović i Novopazarac Samir Divljanović.

"Škaljarac" Miloš Nilović zvani Runjo 11. maja 2020. godine u centru Beograda je bio meta napada.

Miloš Nilović
 

U bašti jednog lokala na Vračaru, u kojoj je sedeo s grupom mladića, uleteo je maskirani napadač sa automatskim oružjem, koje nije uspeo da upotrebi, jer su ga Nilović i njegovi prijatelji primetili čim je ušao u lokal.

Skočili su i pobegli, a napadač s maskom je krenuo za njima, ali nije uspeo da puca. Iste noći zbog pokušaja ubistva uhapšen je crnogorski državljanin Miloš Miljanović koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne i označen je kao pripadnik Vušovićeve grupe.

Bivši dečko Sani Armani

Nilović je inače poznat i po spekstakularnom hapšenju u restoranu "Durmitor" kada je priveden zbog neovlašćenog nošenja oružja, ali je oslobođen ovih optužbi.

Andrija Zarić ranjen je u novembru 2020. godine u Dalmatinskoj ulici u Beogradu, a bio je blizak voždovačkom klanu, dovođen je u vezu s međunarodnom bandom "Pink Panter", a poznat je i po emotivnoj vezi sa manekenkom i voditeljkom Sandrom Drašković, poznatijom kao Sani Armani.

Zarić je je kobne večeri oko 20 sati pogođen hicem iz pištolja u nogu. Privatnim kolima je prevezen u Urgentni centar i još tada se spekulisalo da je time opomenut zbog neraščišćenih računa oko novca. Samo nedelju dana nakon toga njemu je zapaljen automobil koji je bio parkiran ispod Brankovog mosta u blizini zgrade u kojoj je živeo sa partnerkom, ali motiv i napadač nisu otkriveni. Zarić je u javnosti poslednji put pominjan u februaru 2012. godine, kad je izručen Švajcarskoj zbog mnogobrojnih krađa u toj zemlji.

Bomba ispod poršea Lazara Vukičevića,Printscreen/RTS
 

Marko Drakula, označen kao pripadnik "vračaraca" i veoma blizak Nikoli Vušoviću, osumnjičen je da je 7. oktobra 2019. godine na Vračaru, postavio bombu ispod automobila Lazara Vukićevića marke "porše" i tako pokušao da ga ubije. Vukićević je tada smrt izbegao "za dlaku", međutim godinu dana kasnije ubijen je u kući strave u Ritopeku i za njegovu smrt optužen je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Advokat ranjen greškom

Drakuli se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti.

U Novopazarca Samira Tutića , koji je uzeo ženino prezime Divljanović, na Vračaru je ispaljeno pet metaka krajem decembra 2019. godine, samo jedan ga je pogodio u grudi. Do obračuna je došlo tokom primopredaje droge koju je on imao kod sebe, dok je druga strana na zakazani susret donela 300.000 evra.

Tada se nagađalo da je ovaj Novipazarac policijski saradnik i da je hteo da namesti suprotnu ekipu. Sada je utvrđeno da su tada na njega pucali "vračarci".

MUP
 

Tutić je višestruko osuđivan, a najveću medijsku pažnju izazvao je slučaj iz 2005. godine, kada je pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja da iz Srbije u BiH prebaci više od dva kilograma heroina.

Advokat Arsenije Stefanović je 01. februara 2021. godine ranjen hicem iz pištoja u Ulici Milana Vujaklije na Bežanijskoj kosi, a kako se još tada sumnjalo najverovatnije je slučajno pogođen. On se u trenutku napada nalazio u društvu još jedne osobe koja je od ranije poznata policiiji. Po svemu sudeći, taj čovek je bio meta napada, a ne advokat Stefanović.

Za napad na advokata niko nije odgovorao, ali se za to sada terete "vračarci".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike