Drakula hteo da ubije i Lazara i Jovicu: Belivukovoj žrtvi eksplodirao "porše", vođi "škaljaraca" hteo da "začini" ručak!

27.01.2023

11:55

0

Autor: Lj.K.

Marko Drakula se na suđenju brani ćutanjem

Drakula hteo da ubije i Lazara i Jovicu: Belivukovoj žrtvi eksplodirao "porše", vođi "škaljaraca" hteo da "začini" ručak!
Bomba ispod poršea Lazara Vukičevića - Copyright Bomba ispod poršea Lazara Vukičevića,Printscreen/RTS

Optuženom Marku Drakuli danas je odloženo suđenje za pokušaj ubistva Lazara Vukićevića, koji je kasnije surovo likvidiran u kući strave u Ritopeku, za šta se sudi kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, a on se do daljnjeg brani ćutanjem.

Marko Drakula, koji je označen i kao pripadnik "Vračaraca", čiji je vođa odbegli Nikola Vušović Džoni, tereti se da je 7. oktobra 2019. godine na Vračaru pod Vukićevićev automobil "porše" postavio eksploziv.

Za Drakulu se u javnosti čulo kada je optužen za pripremu ubistva vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića trovanjem hrane natrijum-cijanidom dok je ovaj Kotoranin boravio u ekstradicionom pritvoru beogradskog Okružnog zatvora.

Mup
Lazar Vukićević namamljen u Ritopek gde je teško mučen pa ubijen

On je, zajedno sa Marjanom Dimitrijevskim i Nemanjom Milutinovićem, obučen u policijsku uniformu presreo osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću. To je ovoj osobi bilo sumnjivo, pa je alarmirala policiju koja je ubrzo, potom, uhapsila pomenutu trojku.

Njima se u početku sudilo za pokušaj ubistva Vukotića trovanjem, ali je delo u međuvremenu prekvalifikovano iako je u taksi vozilu, u kome su u trenutku hapšeja zatečeni osumnjičeni, pronađen cijanid koji su, kako se sumnjalo, hteli da vođi "škaljaraca" sipaju u ručak.

Vukotić je pre četiri meseca ubijen u Turskoj.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike