Srbin ukrao dve Pikasove slike, pa ih na buvljaku prodao za 150 evra! Plen oteo starcu, pa se sutradan vratio da vidi da li je živ

15.03.2023

12:24

0

Autor: Lj.K.

Razbojnici su pretresli kuću starca (80), koga su pre toga vezali

Srbin ukrao dve Pikasove slike, pa ih na buvljaku prodao za 150 evra! Plen oteo starcu, pa se sutradan vratio da vidi da li je živ
Švajcarska policija - Copyright Profimedia

Državljanin Srbije (37), poreklom sa Kosova i Metohije, sa još jednim saučesnikom opljačkao je 2020. godine kuću starijeg čoveka u Švajcarskoj i iz nje odneo dve originalne slike Pabla Pikasa.

Verujući da je ukradeni plen kopija, oni su umetnine prodali na buvljoj pijaci za 150 evra, a novac potom izgubili igrajući poker.

Dvojica muškaraca su 2020. godine upala u kuću starca, vezala ga i ispreturala stvari, nakon čega su sa sobom odnela dva Pikasova dela.

Uhapšeni razbojnik priznao je krađu, rekavši da je mislio da su slike kopije. Naveo je i da nije želeo da se opljačkanom starcu nešto loše dogodi, pa je dan nakon pljačke svratio do njega da vidi da li se oslobodio i da li je sa njim sve u redu. Iz tog razloga je njegov branilac tražio da mu se izrekne uslovna kazna, što je sud odbio.

Srbinu je suđeno na osnovu DNK tragova pronađenih na mestu razbojništva, a dolijao je u drugoj pljački, godinu dana kasnije, kada mu je uzet biološki materijal, koji se poklopio sa onim otkrivenim nakon krađe Pikasovih slika.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike