Da li je misteriozni nestanak Ane iz Beograda povezan sa kopijama Endija Vorhola? Njen muž hapšen zbog prevare sa slikama

07.01.2023

14:13

0

Autor: 24sedam

Američki mediji spekulišu da li je nestanak Ane Volš povezan za mutnim poslovima njenog supruga Brajana

Da li je misteriozni nestanak Ane iz Beograda povezan sa kopijama Endija Vorhola? Njen muž hapšen zbog prevare sa slikama
Ana Volš nestala 1. januara - Copyright Printscreen/Instagram

U Americi već treći dan traje potraga za beograđankom Anom Volš, kojoj se svaki trag izgubio 1. januara kada je trebalo da se ukrca na poslovni let za Vašington. Istražuju se mogući motivi nestanka majke troje dece, a sa tim u vezi američki mediji objavili su vest da je njen suprug Brajan Volš bio umešan u prevaru sa trgovinom faslifikovanim slikama umetnika Endija Vorhola na eBay.

Ana Volš je poslednji put viđena u svojoj kući u Kohasetu malo posle ponoći 1. januara. Njen nestanak prijavili su istovremeno njen suprug i kolega u sredu, tri dana nakon što je poslednji put viđena živa.

Ona je trebalo da uhvati let za Vašington na aerodromu Logan, naručila je zajedničku vožnju oko 4 sata ujutru od kuće do aerodroma, ali se navodno nikada nije ukrcala na let.

Američki mediji sada prenose i vest o hapšenju njenog supruga 2021. godine. Kako prenosi Telegraf.rs Brajan Volš (46) uhapšen je i optužen zbog prodaje lažnih kopija slika Endija Vorhola na eBay u maju 2018. godine, pokazuju sudski zapisi.

Na konferenciji za medije u petak, šef policije Vilijam Kvingli rekao je da ne veruju da pravna istorija muža "ima bilo kakvu vezu sa ovim slučajem".

U aprilu 2021. godine, Brajan Volš se izjasnio krivim po jednoj tački za prevaru, međudržavni transport za šemu prevare, posedovanje pretvorene robe i nezakonite novčane transakcije.

Da bi orkestrirao šemu, Volš je primio slike od osobe iz Južne Koreje kojoj je rekao da će prodati umetnička dela. Sa umetničkim delom u ruci, Volš je tada prekinuo kontakt sa osobom u Južnoj Koreji i pokušao da pošalje slike u galeriju u Njujorku. Međutim, galerija je odbila da prihvati slike jer Volš nije imao račun o prodaji, saopštilo je tužilaštvo Sjedinjenih Država.

Kupac je verovao da su slike autentične i između 3. i 5. novembra 2016. dogovorio kupovinu umetničkog dela izvan eBay za 80.000 dolara od Volša. Dan kasnije, kupac je uklonio slike iz ramova, ali je video da nedostaju pečati za potvrdu autentičnosti Vorhol fondacije. Kupac je potom više puta pokušavao da kontaktira Volša, koji u početku nije odgovorio, a zatim se opravdao za kašnjenje u povraćaju novca kupcu, rekli su zvaničnici.

Sudski dokumenti pokazuju da je bilo raznih problema oko izricanja presude Brajanu Volšu, koja je prvobitno bila određena na kućni pritvor.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike