Muškarac osuđen zbog krađe 200.000 čokoladnih jaja: Sve je isplanirao, ali policiji nije utekao

16.02.2023

15:58

0

Presuda će biti izrečena sledećeg meseca, a okrivljeni će do tada ostati u pritvoru

Muškarac osuđen zbog krađe 200.000 čokoladnih jaja: Sve je isplanirao, ali policiji nije utekao
Copyright Profimedia

Džobi Pol (32) iz Engleske osuđen je za krađu skoro 200.000 čokoladnih jaja, vrednih oko 48.000 dolara nakon što je u utorak na sudu priznao krivicu za nanošenje štete i krađe, saopštila je policija Zapadne Mersije.

Desetine hiljada čokoladnih jaja marke „Cadbury Creme Eggs", kultnog britanskog čokoladnog jajeta sa belom i žutom mekom fondanskom unutrašnjošću, ukradeno je u subotu iz objekta u Staford Parku u Telfordu, gradu na zapaduj Engleske, navela je policija.

Čokolada je pronađena kada je Pula u subotu zaustavila policija na auto-putu, saopšteno je.

Prekršajnom sudu u Kiderminsteru je u utorak rečeno da je Pul koristio metalnu brusilicu da provali u industrijsku jedinicu, pre nego što je otišao sa čokoladom, prenela je novinska agencija PA Media.

- Ovo očigledno nije bio prekršaj koji je izveden iznenada, jer je on povezao traktor i morao je unapred da zna da je teret bio tamo. Očigledno je sve bilo veoma isplanirano - rekao je tužilac Oven Bil.

Pulov advokat Džon Makmilan istakao je na sudu da je njegov klijent „zaustavio vozilo kada je shvatio da ga policija prati" i da je tada shvatio da je „igra završena".

Profimedia
 

- Nije pružao nikakav otpor kada je uhapšen - naglasio je Makmilan.

Policija se nakon uspešne akcije našalila na Tviteru.

- Policija Zapadne Mersije pomogla je da se spasi Uskrs za ljubitelje kremastih jaja nakon što je skoro 200.000 čokoladnih poslastica ukradeno iz objekta u Staford Parku u Telfordu. Krađa se odigrala u subotu 11. februara. Zajedno sa jajima ukradene su i brojne druge vrste čokolade. Ubrzo nakon krađe vozilo, za koje se pretpostavljalo da je uskršnji zec, zaustavljeno je, a 32-godišnji muškarac je uhapšen zbog sumnje da je kradljivac - napisala je policija.

Pulu je određen pritvor uoči izricanja presude sledećeg meseca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike