24sedam na licu mesta: Ušli smo u stan gde se obavlja uviđaj kod "Politike" i videli misteriozni plavi kofer

12.08.2021

23:08 >> 06:37

0

Kako smo imali uvid, u jednom stanu, se nalazi veliki broj umetničkih dela i jedan misteriozni veliki plavi kofer

24sedam na licu mesta: Ušli smo u stan gde se obavlja uviđaj kod "Politike" i videli misteriozni plavi kofer
Copyright Foto:24sedam/Lj.K.

Još uvek traje uviđaj na Trgu politika broj 5, javlja reporter 24sedam sa lica mesta. Kako smo imali uvid, u jednom stanu, se nalazi veliki broj umetničkih dela i jedan misteriozni veliki plavi kofer.

Kako smo ranije večeras pisali uviđaj se obavlja na Trgu politika u zadužbini Riharda Freliha, bivšeg izvoznika iz Beograda.

Na zadnjem spratu zgrade na broju 5 u stanu uviđaj i dalje traje. Reporteri 24sedam nalaze se na licu mesta, ispred ulaza u stan u kome se, kako smo uspeli da vidimo nalaze četvorica inspektora koji još uvek utvrđuju šta se u stanu nalazi.

Prema onome što smo uspeli da uočimo, u prostorijama gotovo nema nameštaja, ima dosta predmeta upakovanih u najlon, a posebno je našem reporteru upalo u oči jedan veliki plavi kofer. Njegov sadržaj je još uvek misterija.

Oko jedan čas posle ponoći, inspektori su iz stana izneli određene predmete i stavljaju ih u vozila.

Foto:24sedam/Lj.K.

Foto: 24sedam/J.G.

Da podsetimo, pripadnici SBPOK-a i švajcarske policije danas su uhapsili Slobodana Gajina i još nekoliko osoba jer su hteli da preprodaju umetničku sliku “Blagoveštanski sabor” autora Vlaha Bukovca za 600.000 evra. Opsežnom akcijom utvrđeno je da na istoj lokaciji ima još mnogo umetnina. Policijski automobili su nekoliko puta do vrha bili napunjeni umetničkim delima, a onda su se vraćali po još.

Inače, slika “Blagoveštanski sabor”  koju je naslikao Vlaho Bukovac se smatra vrednim umetničkim delom koji oslikava srpski crkveno-narodni sabor u Karlovcima 1861. godine, koju je zagrebački trgovac Petar Nikolić umnožio kao litografiju i prodavao.

Bukovac je poznat po tome što je lično naslikao portrete Natalije Obrenović, kao Petra i Aleksandra Karađorđevića. Nešto kasnije je naslikao i Aleksandra Obrenovića i kraljicu Dragu.

Iako je bio poreklom iz Cavtata, uvek je isticao da je Srbin.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike