Dva meseca najsurovijih ubistava Belivukovog klana: Dok su mučili Kapetana i otimali milione, likvidirali još šestoricu!

04.08.2022

18:45

0

Popularne "dve akcije u isto vreme"

Dva meseca najsurovijih ubistava Belivukovog klana: Dok su mučili Kapetana i otimali milione, likvidirali još šestoricu!
veljko belivuk profimedia-0076251572 copy - Copyright 24sedam/Profimedia/Tanjug/Rade Prelić

Organizovana kriminalna grupa, na čelu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, tereti se za sedam ubistava koja su obuhvaćena sa dve optužnice, dok se desetine ubistva i otmica još istražuju. Najnovija saznanja, međutim, vezana su za surovu likvidaciju crnogorskog državljanina Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Radulović je bio njihova marioneta pomoću koje su dolazili do informacija i kontakata sa suprotstavljenim "škaljarskim klanom", njegovoj porodici su oteli stotine hiljada evra, kao taoca su ga držali dva meseca, a onda ga iskasapili i bacili njegovo telo.

Milo Radulović kidnapovan je 14. oktobra 2020. godine u mestu Stanjevića rupa, u blizini Spuža, a ubijen je, kako se sumnja, 21. decembra iste godine. Iza svega, po nalogu glavešina "kavačkog klana", stoje Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković.

Dok je Kapetan bio njihov talac, njegov telefon i nalog na aplikaciji "Skaj" korišćeni su za potrebe lažne komunikacije između Belivuka, Miljkovića i "škaljaraca" kojima je Kapetan bio blizak. Međutim, za shodno su našli i da od njegove supruge iznude na stotine hiljada evra.

Oni su, naime, slali poruke njegovoj supruzi S. R., tražeći da na određeno mesto donese novac, a ona je u svom iskazu u crnogorskom tužilaštvu potvrdila da je, na zahteve koji su upućeni putem mobilnog telefona oštećenog, u više navrata nosila više stotina hiljada evra, kao i dva skupocena sata.

Međutim, za to vreme dok je Kapetan bio u kavačkom zarobljeništvu, grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nije sedela skrštenih ruku. Za ta dva meseca ubijeno je i oteto još šest njihovih suparnika.

Miljković i Belivuk Printscreen
 

Istog dana kad je nestao Mile Radulović Kapetan, nestao je i kasnije ubijeni navijač Crvene zvezde Lazar Vukićević, ali i crnogorski državljani Damir Hodžić i Adis Spahić.

Popularne "dve velike akcije u isto vreme" - 14. oktobar 2020.

Jednu su, kako je predstavljeno u porukama koje su razmenjivali putem Skaj aplikacije, lično sproveli glavni akteri Veljko Belivuk i Marko Miljković kad su oteli Kapetana, dok su drugu sproveli ostali članovi grupe čiji je zadatak bio da namame Vukićevića, odvedu ga u Ritopek i tamo ga muče i ubiju.

Vukićević se zamerio lično Belivuku i zbog toga je danima mučen, delovi tela su mu odsecani i iživljavanje je trajalo sve dok nije umro. Fotografije tela ubijenog Lazara Vukićevića najmonstruoznije su od svih koje su prikazane u javnosti.

Vukićević je u kuću u Ritopek namamljen lažnom fotografijom vezanog Belivuka i s porukom da "dođe da ubije Vepra (nadimak za Nevolju)".  Vukićević je na ovu poruku naseo, otišao na tajni sastanak u Ritopeku, međutim, u sobi ga nije sačekao vezani Belivuk, već pripadnici klana spremni da ga ubiju.

MUP
Lazar Vukićević

Oni su tog dana, u dve države, ipak uspeli da "reše četvoricu".

Miljković i Belivuk su istog dana, kako se sumnja, namamili i ubili Damira Hodžića Kasapina i njegovog zeta Adisa Spahića. Tela Hodžića i Spahića do danas nisu pronađena, a ono što su njihove porodice, kada su prijavile nestanak, rekle policiji je da je Spahić pošao da Hodžića odveze nekud, ali od tada im se gubi svaki trag.

Prema saznanjima crnogorske policije, i Mile Kapetan bio je doveden u istu kuću u koju su namamljeni i ubijeni Hodžić i Spahić, ali nije tu likvidiran.

U istom periodu još dva ubistva

U periodu od 30. 10. do 10.11. 2020. godine Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir, Nemanja Lakićević, Vlada Draganić, Bojan Hrvatin, Nebojša Janković, Nemanja Đurić, Tešić Dejan, Miloš Budmir i Srđan Lalić pratili su, organizovali i realizovali likvidaciju navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića.

Radojevića su namamili preko njegovog poznanika, pratili ga danima, a zatim ga oteli i odveli u "klanicu" u Ritopeku.

Zdravko Radojević/Foto: Printskrin
 

Prvo su ga skinuli golog, vezali, položili na stomak, postavili mu dasku ispod glave, pa ga je Belivuk udario sekirom u vrat i odsekao mu glavu, nakon čega su Hrvatin, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nebojša Janković i Belivuk njegovo telo isekli na komade, samleli ga i delove bacili u Dunav.

24sedam/Goran Sivački/ E-Stock
Marko Miljkovic
Likvidacija u "Ušću"

Na Aleksandra Šarca pucano je 17. oktobra u garaži Tržnog centra "Ušće". Sa dva metka u glavi prevezen je u Urgentni centar, gde je, nakon deset dana, podlegao povredama.

Ubica je došao blindiranim “mercedesom” i nosio je pancir, a glavni osumnjičeni za ovaj zločin je Lazar Ilić.

Mesec dana pre napada na Šarca, na Instagram profilu “duh.grobarstva”, posvećenom navijačima Partizana, bila je objavljena njegova fotografija uz opis u kome je Šarac predstavljan kao “cinkaroš”, kojim će se “pozabaviti u narednom periodu”.

Aleksandar Šarac Printscreen/Instagram
 

Tako je i bilo, pa se ovo ubistvo, takođe, pripisuje Belivukovoj ekipi kao nalogodavcem. S obzirom na to da ova grupa nije uspela da ga namami na isti način kao Lazara Vukićevića, Šarcem je morao da se pozabavi neko drugu.

Sumnje se za sada smatraju opravdanim, a saradnik Lazara Ilića, Strahinja Savić, ispričao je da je Ilić ubistvo obavio za 5.000 evra i malu količinu kokaina za ličnu upotrebu.

Svakako, "kavčani" nisu bili bez zaštite korumpiranih službenika u svojim poslovima. Pa su tako, pored crnogorskih policajaca Petra Lazovića i Ljuba Milovića, juče uhapšeni i njihovi zaštitnici "kavčana" iz Srbije. Pripadnik MUP Srbije Danijel Jovanović i njegova supruga Dušica Jovanović, službenica BIA, sumnjiče se za krijumčarenje kokaina i transport novca iz EU ka Srbiji i Crnoj Gori u dosluhu sa "kavačkim klanom".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike