Službenica BIA i pripadnik UKP na saslušanju: Prodavali kokain, štitili Zvicera!

04.08.2022

12:46

0

U Tužilaštvo je priveden i Milivoj K. sa istom krivičnom prijavom

Službenica BIA i pripadnik UKP na saslušanju: Prodavali kokain, štitili Zvicera!
Radoje Zvicer - Copyright Profimedia/Pixabay

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku je saslušanje pripadnika MUP Srbije Danijela Jovanovića i njegove supruge Dušice Jovanović službenice BIA, koji se sumnjiče za krijumčarenje kokaina i transport novca iz EU ka Srbiji i Crnoj Gori.

U Tužilaštvo je priveden i Milivoj K. sa istom krivičnom prijavom, bivši službenik MUP Srbije.

- Osumnjičeni Danijel Jovanović je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe vršio provere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove kriminalne grupe. On se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije - saopšteno je iz policije.

Njegova supruga, pripadnica BIA, sumnjiči se da je zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala je podatke o istragama koje vodi BIA i poverljive podatke neovlašćeno saopštavala ostalim članovima ove kriminalne grupe.

OsimDanijela i Dušice Jovanović i Milivoja K. uhapšen je i Ž. F. (34), vozač kamiona iz Aranđelovca. Oni se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike