Nove monstruozne poruke Belivukovog klana! Vukićević i Šarac im bili trn u oku! "Ima žive da ih grizem i žvaćem meso"

26.05.2022

20:45

0

Belivuk i Miljković su od pripadnika grupe koja je u Beogradu mučila i ubila Vukićevića tražili da ih izveštavaju o dešavanjima

Nove monstruozne poruke Belivukovog klana! Vukićević i Šarac im bili trn u oku! "Ima žive da ih grizem i žvaćem meso"
velja nevolja skaj1 - Copyright ATA Images/Pixabay/Printskrin

Istražitelji koji intenzivno rade na prikupljanju dokaza protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a koji su optuženi za sedam ubistava, došli su do najnovijih saznanja i prepiski između članova ovog klana.

Veljko Belivuk, koji je optužen da je organizovao kriminalnu grupu koja je ubila najmanje sedmoro ljudi, toliko je želeo da vidi mrtve Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca da je svojim saradnicima preko tajne aplikacije "Skaj" poslao poruku "da će žive da ih žvaće".

Kako se saznaje, u presretnutoj komunikaciji istažitelji su otkrili da su Belivuk, zvani Velja Nevolja, i njegov najbliži saradnik Marko Miljković pripremali likvidaciju Vukićevića, čiji je nadimak na Skaju bio Sven, i Šarca, koji je bio Dilindžer, jer su sumnjali da im rade o glavi, da ih prate i pripremaju njihovo ubistvo za "škaljarski klan", piše Kurir.

Belivuk i Miljković su od pripadnika grupe koja je u Beogradu mučila i ubila Vukićevića tražili da ih izveštavaju o dešavanjima.

Kako piše u optužnici, Miloš Budimir je preko "Skaja" javio: "Braćo, sve je u redu, vezan je. Imao prangiju, džukela. Izvadio iz ranca prangiju i ja ga vatam i nabadam i prst sam polomio", a potom na njihovu grupu za ćaskanje šalje sliku vezanog Vukićevića. Miljković tada odgovara: "Bravo, braćo. Krivo nam je što nismo mogli dve akcije u isto vreme." Potom Belivuk šalje glasovnu poruku: "E, ovde Vepar, druže, gde si, Laki. Znaš da će da te biju toliko, znači da moliš da te ubiju, a imaš sreće što mi ovde deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi, jer smo se već spremili da drk*** k**** od Pljevalja do Beograda. Crkni, smrade ciganski, sve ćemo da vas pobijemo, sve, sve, znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno."

Presretnuti razgovori

U komunikaciji koja je presretnuta 8. avgusta 2020, pripadnici grupe se organizuju da naprave "kontrapratnju", da bi utvrdili ko ih prati i ko s prozora jedne zgrade, u blizini stadiona Partizana gde su imali svoje prostorije, motri na njih.

Belivuk: Oni sem špijuniranja nisu nikada ništa uradili, pi*ketine male.

Miljković: Pa to i sada i dalje rade, klošari.

Miloš Budimir: Samo da vas zamolim da ako uhvatimo nekoga od ove dvojice, da im objasnimo do kraja šta je muka.

Miljković: Naravno, do poslednje kapi ćemo da ih cedimo.

Miloš Budimir: Kupićemo i brener i nova klešta i sve što treba! Pa ako treba i pet dana da budemo tamo.

Belivuk: Dajem reč da će proći torturu kao niko do sada. Ovaj kad je rekao šta nas je zanimalo, izgubio sam volju za mučenjem. Svena i Dilindžera ću sa užitkom, štaviše, ima žive da ih grizem i žvaćem meso!

Miljković: Sven nam je najbitniji, brate.

"Lazar mučen pa zadavljen"

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin u svom iskazu je navodno naveo da je Miljković stalno govorio Belivuku da im Vukićević radi o glavi. Kada su ga namamili u "klanicu", kako su zvali kuću u Ritopeku, Miljković je navodno od saradnika koji su ga čekali u kući tražio da budu posebno surovi prema njemu i da on "pati najviše". Prema navodima optužnice, Srđan Lalić je užarenom peglom prelazio preko Vukićevićevog tela, a ostali su ga tukli, kleštima mu čupali nokte, a zatim su mu stavili gumeno crevo u usta, pustili vodu i udavili ga. Njegovo telo su potom isekli na komade, samleli i bacili u Dunav.

Lazar Vukićević
 

Podsetimo, Lazar Vukićević namamljen je u kuću u Ritopeku i ubijen 14. oktobra 2020. Kako se navodi u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Belivuk i Miljković u tom zločinu nisu direktno učestvovali. Istražitelji su otkrili da su oni u to vreme u Crnoj Gori oteli Mila Radulovića Kapetana i da je Miljković Lazaru Vukićeviću s njegovog skaj telefona slao poruke i namamio ga da dođe u Ritopek. Napisao mu je da dođe u Ritopek "da deru Vepra", aludirajući na Belivuka. Međutim, kada je stigao u "kuću strave", dočekali su ga pripadnici klana, mučili ga, a potom ubili.

Smrt u "Ušću"

Istog dana pokušali su da namame i Šarca, međutim, on je posumnjao da je u pitanju zamka i nije otišao u Ritopek. Ubijen je tri dana kasnije u tržnom centru "Ušće".

Aleksandar Šarac
 

Na dan kada je u Srbiji ubijen Lazar Vukićević, kako se sumnja, Belivuk i Miljković su s Nebojšom Jankovićem u kući u naselju Spuž kod Podgorice ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, a potom i Mila Radulovića, za kog su sumnjali da kontroliše i finansira Vukićevića i Šarca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike