Belivuk i Miljković supruzi otetog Kapetana iznudili stotine hiljada evra, a njega zadavili kablom! Gde su pare?

04.08.2022

08:43

0

Preko Kapetanove aplikacije Skaj "kavčani" namamili "škaljarce2 na unapred pripremljene lokacije gde su ih likvidirali

Belivuk i Miljković supruzi otetog Kapetana iznudili stotine hiljada evra, a njega zadavili kablom! Gde su pare?
Copyright Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen

Nakon što je pripadnik “škaljarskog klana” Milo Radulović zvani Kapetan otet, a posle i surovo likvidiran, sa njegove Skaj aplikacije pripadnici “kavačkog klana” slali su poruke njegovoj supruzi da na određeno mesto donese na stotine hiljada evra.

U svom iskazu u crnogorskom tužilaštvu Kapetanova supruga S. R. potvrdila je da je na zahteve koji su upućeni putem mobilnog telefona oštećenog, u više navrata nosila novac, u visini od više stotina hiljada eura, kao i dva skupocena sata.

Foto: Pink / Printscreen
Marko Miljković tera Kapetana da šalje poruke sa svog kriptovanog telefona

Iz spisa predmeta proizilazi osnovana sumnja da su 14. oktobra 2020. godine, delujući u sastavu kriminalne organizacije, okrivljeni Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković, po prethodom dogovoru s ostalim članovima kriminalne organizacije, u mestu Stanjevića rupa, u blizini Spuža, obmanom, pretnjom i silom oteli Mila Radulović i prema njemu postupali na svirep način.

– Sumnja se da su u cilju da od njega iznude novac i drugu imovinsku korist, u večernjim satima prebacili Kapetana u jedan stambeni objekat i tu ga držali sve do 21. decembra  2020. godine, da su pripadnici kriminalne organizacije sve vreme prema njemu primenjivali prinudu, u nameri da od njega iznude novac i da im kaže ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze “štekovi” s oružijem i gde se nalazi droga s kojom trguju – navodi se u rešenju suda o produženju pritvora  osumnjičenom Petru Đuroviću.

Osnovana sumnja da je Radulović brutalno ubijen proizilazi iz nalaza veštaka medicinske struke, koji je na osnovu pregleda šest fotografija, koje su bile dio telefonske komunikacije između okrivljenih, naveo da postoji pretpostavka da je kod lica na fotografijama došlo do nasilne smrti putem ugušenja, stezanjem omče oko vrata s električnim produžnim kablom.

Petar Đurović tereti se da je, zajedno s drugim pripadnicima kriminalne organizacije, čuvao oštećenog Radulovića, te da su organizatori kriminalne organizacije i drugi okrivljeni, u vreme kada se nisu nalazili u kući gde je držan oštećeni, Kapetanu slali pisane i glasovne poruke, preteći mu da mora odati tražene informacije.

– To je oštećeni i radio, omogućavajući im da preko svog kriptovanog mobilnog telefona i aplikacije Skaj, šalju pisane poruke određenim licima, u ime oštećenog, kako bi ih namamili na unapred pripremljene lokacije gde bi ih likvidirali.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike