Saslušanje Hrkalovićeve i Stefanovića: Dijana iz SUK-a izašla s osmehom, ministar odbrane nije želeo da odgovara na pitanja novinara

24.06.2022

18:55

0

Autor: 24sedam

Hrkalovićeva je na saslušanje stigla danas oko 9 časova, a Stefanović nekoliko sati kasnije

Saslušanje Hrkalovićeve i Stefanovića: Dijana iz SUK-a izašla s osmehom, ministar odbrane nije želeo da odgovara na pitanja novinara
Nebojša Stefanović Dijana Hrkalović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nekadašnja državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović i aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović saslušani su danas u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti povodom tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana izneli u medijima.

- Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupaće u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja. Gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti – saopšteno je ranije iz MUP-a.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Više javno tužilaštvo juče je saopštilo da će po njihovom nalogu SUK MUP Srbije obaviti razgovore sa Stefanovićem i Hrkalovićevom u svojstvu građana. To se, prvenstveno, odnosi na proveru navoda Hrkalovićeve u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

Hrkalovićeva je na saslušanje stigla danas oko 9 časova. Ona je, sa osmehom na licu, pozdravila okupljene novinarske ekipe i ušla u prostorije Sektora unutrašnje kontrole.

Ukinuto rešenje kojim se Hrkalovićevoj ukida kućni pritvor i nošenje nanogvice

Nešto kasnije medijima je saopšteno da je Apelacioni sud je ukinuo rešenje kojim je Veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, početkom juna, odlučilo da Dijani Hrkalović, bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova, ukine meru kućnog pritvora i obavezu nošenja nanogice i dozvolilo joj da se brani sa slobode.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Rešenje je odlukom sudija Apelacije vraćeno Višem sudu na ponovno odlučivanje.

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeno rešenje sadrži bitne povrede odbredaba krivičnog postupka, imajući u vidu da su razlozi o činjenicama kojima se prvostepeni sud rukovodio prilikom donošenja odluke nejasni i u znatnoj meri protivrečni, rekla je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Hrkalovićeva izašla s osmehom

Posle višečasovnog saslušanja Dijana Hrkalović je izašla sa osmehom iz prostorija SUK-a.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

 Ona tom prilikom nije želela da daje izjave novinarima.

Stefanović došao sa advokatom

S druge strane, aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović stigao je u Sektor unutrašnje kontrole, oko 14 časova, u pratnji advokata, nekoliko sati nakon što je to učinila Dijana Hrkalović.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

On je na saslušanju proveo oko tri časa. Posle izlaska iz prostorija SUK-a, on se kratko obratio novinarima. 

- Završili smo sve. Ja verujem da smo dodatno neke detalje rasvetlili. To je dalje u rukama Tužilaštva i ono će i ovom i u svim drugim procesima, verujem, rasvetliti svaki od tih slučajeva - rekao je, između ostalog, Stefanović.

Međutim, posle njegove izjave, kada su novinari pokušali da mu postave konkretna pitanja vezana za trenutnu situaciju oko optužbi Dijane Hrkalović, aktuelni ministar odbrane se okrenuo i otišao. Tako je  srpska javnost ostala uskraćena za odgovor na pitanje novinara portala 24sedam “da li je odgovarao na pitanja o optužbama Dijane Hrkalović”. 

Hrkalovićeva povezala Stefanovića sa više krivičnih dela

Podsetimo, Dijana Hrkalović je u prethodnih nekoliko dana iznela niz tvrdnji koje su povezivale Stefanovića sa više krivičnih dela. Između ostalog, ona je istakla da je sadašnji ministar odbrane, prethodno ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović neovlašćeno prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića.

- Čitao je transkripte njegovih razgovora, mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika niti je obavestio BIA, da oni preduzmu mere. Tamo gde ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašćeno, tamo ima svega - rekla je Hrkalovićeva. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ona je dodala i da misli da su aferu "Jovanjica" "montirali" Stefanović i Slobodan Milenković - Mali Senta.

- Mislim da je to bilo u dogovoru sa stranim službama. Upletoše Andreja Vučića ni krivog ni dužnog u to. Kada je hapšen Predrag Koluvija na autoputu, šta je tamo radila beogradska policija, van teritorije za koju je nadležna? Zašto nisu otvorili operativnu obradu? - rekla je nekadašnja državna sekretarka MUP-a dodajući da u svim optužnicama treba samo “precrtati njeno, a napisati Stefanovićevo ime”.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike