Otkrivaju se najveće afere! Hrkalovićeva progovorila o atentatu na Vučića, Belivuku i Saletu Mutavom, pa teško optužila Stefanovića

18.06.2022

19:49

1

Hrkalović je navela da je ne bi začudilo da sazna da je upravo Stefanović plasirao neistine o njoj

Otkrivaju se najveće afere! Hrkalovićeva progovorila o atentatu na Vučića, Belivuku i Saletu Mutavom, pa teško optužila Stefanovića
Dijana Hrkalović 2 - Copyright Foto: Youtube / Printscreen/ Objektiv

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a, predočila je javnosti svoju stranu priče o događajima koji joj se stavljaju na teret i svojoj prošlosti. 

Hrkalovićka je u intervju za Objektiv  istakla da je sadašnji ministar odbrane, prethodno ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović neovlašćeno prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića.

- Čitao je transkripte njegovih razgovora, mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika niti je obavestio BIA, da oni preduzmu mere. Tamo gde ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašćeno, tamo ima svega - istakla je ona. 

"Postoji i moja odgovornost"

Hrkalovićka nije bežala ni od sopstvene odgovornosti.

- Postoji i moja odgovornost. Ja ću sama da kažem, nisam ja Stefanović. Moja greška i krivica je, a to sebi neću nikada oprostiti, što tada nisam pozvala predsednika da ga pitam “da li vas je ovaj obavestio o tome i tome”. Ja sam sve vreme imala utisak da ministar obaveštava predsednika i sprovodi njegovu kontraobaveštajnu zaštitu po zakonu, pojasnila je bivša državna sekretarka.

O tvrdnjama da je umešana u pomenute radnje, Hrkalovićeva je odgovorila:

- Umalo nisam dobila i moždani i srčani udar zbog navoda da sam umešana u to. Preplakala sam dane, noći i nedelje. Srce mi je prepuklo. Toliko se divim i toliko poštovanje osećam prema predsedniku da su mi ti navodi naneli neizrečiv bol.

Foto: Youtube / Printscreen/ Objektiv
 

Hrkalović je navela da je ne bi začudilo da sazna da je upravo Stefanović plasirao i ove neistine.

- Treba da uzmemo sve ove medijske napise o meni, odstranimo 20 odsto potpunih neistina, i za onih preostalih 80 odsto umesto mog imena stavimo ime Nebojše Stefanovića i tada ćemo doći do istine, rekla je ona.

"Jovanjicu" fabrikovao Nebojša Stefanović

Hrkalović je mišljenja da su aferu "Jovanjica" "montirali" Stefanović i Slobodan Milenković - Mali Senta.

- Mislim da je to bilo u dogovoru sa stranim službama. Upletoše Andreja Vučića ni krivog ni dužnog u to. Kada je hapšen Predrag Koluvija na autoputu, šta je tamo radila beogradska policija, van teritorije za koju je nadležna? Zašto nisu otvorili operativnu obradu?

- Čujem da sad on radi drogu. Ovde čisti, ovde radi. Jedva čekam, kad se to otkrije, šta će tad opozicija da priča o njemu i da li će im i tada biti heroj, rekla je Hrkalović o Milenkoviću.

Stefanović štitio Belivukov klan

Hrkalović kaže da je Nebojša Stefanović štitio i Belivukov klan, a da ona Veljka Belivuka ne poznaje.

-  Belivukov klan je štitio niko drugi do Nebojša Stefanović lično. Štitio ga je dok predsednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve “pomnožio sa nulom”. Ja prezirem tog čoveka, ništa manje nego on mene. Bilo je i priča da je hteo da me ubije. Moj prezir prema njemu traje poslednjih šest godina. U novembru 2019. ubijen je moj prijatelj, vođa navijača Partizana Kića Marković. Tada sam dobila potpuni nervni slom. Niko živ me neće uveriti da Belivuk nije organizovao to ubistvo, isttiče Hrkalović.

Ona je dodala da nije poznavala ni Aleksandra Stankovića, i da je laž da je trebalo da bude kuma na njegovom venčanju.

Foto: Youtube / Printscreen/ Objektiv
 

 

Zvicer surovi psihopata - predstavljao je najveću pretnju po život predsednika

Bivša državna sekretarka podelila je svoja saznanja o vođi  kavačkog klana Radoju Zviceru. 

- On je "surovi psihopata" i da ima "neverovatnu logistiku za ubistvo, pogotovo što ima političku podršku crnogorskih vlasti i ko zna čijih još", te da je upravo on predstavljao najveću pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića.

- Bila sam užasno zabrinuta i uplašena. To je nikad ozbiljnija pretnja po njegov život. Izluđivalo me je i nerviralo što su pojedinci govorili da je to prenapumpano. Htela sam da im kažem: Rođaci, koliko vi pojma nemate, ističe ona.

O suđenju i promeni advokata

Dijani Hrkalović se sudi za trgovinu uticajem, a ona o tom suđenju kaže:

- Konačno je došlo vreme da sud pita Nebojšu Stefanovića za opstruisanje dokaza u slučaju ubistva na šinama, a ne mene ili neke druge nevine pojedince. Došlo je vreme da on konačno preuzme odgovornost za svoje postupke, i kao moj bivši šef i kao muškarac, a ne da ja robijam zbog njegovih nedela, navodi Hrkalovićeva.

O promeni  advokata i angažmanu  Vladimira Đukanovića, Hrkalović kaže:

- Shvatila sam da samo u Vladu Đukanovića mogu da imam apsolutno poverenje i budem sigurna da on to neće zloupotrebiti.

Odlazak iz MUP-a

Osvrćući se na odlazak iz MUP 2019, Dijana Hrkalović je rekla:

- U maju 2019. puklo mi je debelo crevo. Do oktobra sam imala sedam teških operacija. Jedva sam preživela. Lekari su mi rekli da je do toga došlo zbog stresa. A meni stres nisu prozvodile moje poslovne aktivnosti, već percepcija nepravde i psihičko zlostavljanje od strane Stefanovića koje je trajalo godinama i kulminiralo od 2018, pojasnila je bivša državna sekretarka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike