Ukinuto rešenje kojim se Hrkalovićevoj ukida kućni pritvor i nošenje nanogvice: Zna se i zbog čega!

24.06.2022

10:01

0

Autor: 24sedam

Hrkalović je imala obavezu da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu na Voždovcu

Ukinuto rešenje kojim se Hrkalovićevoj ukida kućni pritvor i nošenje nanogvice: Zna se i zbog čega!
dijana_hrkalovic_24062022_0011 - Copyright ATAImages/ A.A.

Apelacioni sud je ukinuo rešenje kojim je Veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, početkom juna, odlučilo da Dijani Hrkalović, bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova, ukine meru kućnog pritvora i obavezu nošenja nanogice i dozvolilo joj da se brani sa slobode.

Kako je potvrđeno Tanjugu, rešenje je odlukom sudija Apelacije vraćeno Višem sudu na ponovno odlučivanje.

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeno rešenje sadrži bitne povrede odbredaba krivičnog postupka, imajući u vidu da su razlozi o činjenicama kojima se prvostepeni sud rukovodio prilikom donošenja odluke nejasni i u znatnoj meri protivrečni, rekla je za Tanjug portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Naime, u prvostepenom rešenju nije tačno navedeno o kojoj se putnoj ispravi radi, odnosno na koje se ime vodi putna isprava koja se oduzima od okrivljene, jer je Hrkalović imala istovremeno dva pasoša i dve lične karte sa različitim ličnom podacima, pojasnila je Piljić.

Apelacioni sud podseća da za neke države prilikom izlaska iz Srbije ne treba pasoš već je dovoljna lična karta.

Pritvor se ukida kada ne postoji opasnost da će optužena osoba ometati sudski postupak koji je u toku.

Pre nego što je rešenje Višeg suda da Hrkalovićeva skine nanogicu postalo pravosnažno, ona je u javnosti počela da daje intervjue sa informacijama koje se značajno razlikuju od onih koje je iznela u sudnici.

Pošto je Viši sud Hrkalovićevoj ukinuo pritvor, doneta je blaža mera zabrane napuštanja Beograda, a istovremeno joj je i privremeno oduzet pasoš.

Foto: Youtube / Printscreen/ Objektiv
Dijana Hrkalović

Hrkalović je imala obavezu da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu na Voždovcu. Bivša državna sekretarka u kućnom pritvoru se nalazila malo duže od dva meseca, a pet meseci pre toga bila je u klasičnom pritvoru.

Podsetimo, Hrkalović je do sada u dva gotovanja iznela teške optužbe na račun nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, govorila o slučaju "Jovanjica", klanu Veljka Belivuka i ubistvu na šinama.

Zbog njenih navoda, koje je Stefanović kasnije demantovao, oboje su pozvani da u svojstvu građana dođu na saslušanje u Sektor za unutrašnju kontrolu MUP.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike