Ministar Stefanović stigao na razgovor u SUK, saslušanje Hrkalović traje više od pet sati (FOTO/VIDEO)

24.06.2022

12:07

0

Prema informacijama sa terena, ne isključuje se mogućnost susreta

Ministar Stefanović stigao na razgovor u SUK, saslušanje Hrkalović traje više od pet sati (FOTO/VIDEO)
Nebojša Stefanović (4) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ministar odbrane Nebojša Stefanović stigao je u Sektor unutrašnje kontrole u pratnji advokata, nekoliko sati nakon što je to učinila Dijana Hrkalović.

Saslušanje nekadašnje sekretarke MUP-a traje više od pet sati na koje je došla sama jer je u svojstvu civila, a kako se pretpostavlja, ona i Stefanović su na odvojenim ispitivanjima.

Takođe, ne isključuje se mogućnost susreta.

Hrkalovićeva je u javnom obraćanju optužila ministra za nekoliko afera dok je bio na čelu MUP-a, između ostalog za Jovanjicu, ali i pomaganje klanu Veljka Belivuka.

Sa druge strane, Stefanović je optužio Hrkalovićevu za navodni kontakt i putovanje u Izrael na odmor sa jednim od vođa navijača Partizana, a pripadnikom kavačkog klana.

Pretpostavlja se da je Dijanin saputnik bio ubijeni navijač i vođa jedne od frakcija Kića Marković, ali, ti navodi nisu potvrđeni.

Podsetimo, Hrkalović i Stefanović su iznesu sanjanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića.

Po nalogu VJT, SUK (Služba unutrašnje kontrole) će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti VJT u Beogradu.

Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike