Belivuku pozlilo, skočio mu pritisak, pa postupak i protiv njega razdvojen: Počelo čitanje optužnice, nastavak prekosutra! (FOTO/VIDEO)

13.06.2022

17:11

0

Prethodno tokom dana razdvojen postupak i protiv Marka Miljkovića

Belivuku pozlilo, skočio mu pritisak, pa postupak i protiv njega razdvojen: Počelo čitanje optužnice, nastavak prekosutra! (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Pripremno ročište grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića počelo je danas, iz petog pokušaja, u Specijalnom sudu u Beogradu uprkos tome što je na sve načine pokušano da se pripremno ročište ponovo odloži. Ročište Belivukovom klanu završeno je danas popodne u Specijalnom sudu u Beogradu.

Kad je sudija saopštila da je advokat Milenko Cvijović, branilac sa kojim pregovara Marko Miljković poslao dopis kojim traži 60 dana da bi se upoznao sa predmetom, a Marko Miljković potom mu potpisao punomoćje, doneta je odluka da se postupak protiv Miljkovića razdvoji.

Miljković je, da podsetimo, nekoliko puta otkazivao punomoćje svojim advokatima i time onemogućavao da se pripremno ročište održi.

Tada je reč zatražio Veljko Belivuk koji je rekao da se veoma lođe oseća, da mu nije dobro i da ga vrate u pritvorsku jedinicu Specijalnog suda.

Sud je potom doneo odluku da Belivuka u pritvorskoj jedinici pregleda zatvorski lekar i potom je, posle pauze, doneta odluka da se pripremno ročište nastavi.

Četiri odlaganja

- Nakon pauze, na predlog Tužilaštva, koji je sud prihvatio, odvojen je postupak i protiv Belivuka zato što je on rekao da mu je loše i nije mogao da prisustvuje današnjem ročištu – rekla je advokat Miljana Perendija i dodala da je okrivljenom Belivuku ukazana medicinska pomoć zato što mu je skočio pritisak.

Prvo ročište odloženo kada je Dejan Lazarević, tadašnji advokat Belivuka i Miljkovića tražio izuzeće sudije, tužioca i predsednika suda, drugi put odloženo je, jer pisani otpravak odbijanja izuzeća tužioca još nije bio stigao u sud, kao ni odluka o izuzeću sudije.

Treći put odloženo je, jer je Lazarević u međuvremenu uhapšen kao pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića. Četvrti pokušaj da se pripremno ročište održi propao je, jer je Marko Miljković otkazao punomoćje advokatu Nikoli Ristoviću koji je preuzeo njegovu odbranu.

Njegov novi advokat je Milenko Cvijović, kome još nije zvanično potpisao punomoćje, a koji je tražio odlaganje suđenja od 60 dana kako bi se upoznao sa predmetom posle čega je sud doneo odluku o razdvajanju postupka protiv Miljkovića.

Stigli sa slobode

U sud su danas stigli i oni koji se brane sa slobode, Vojislav Đođrević i Vladimir Dimitrijević, kao i jedina žena kojoj se sudi da je deo ove surove kriminalne grupe Slađana Sekulić.

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe zbog optužbi da su tokom 2020. godine na svirep način ubili Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoju, a nedavno je potvrđena optužnica protiv njih i za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Videćemo da li će ta dva ubistva biti spojena sa ovim predmetom.

Ministar Aleksandar Vulin, da podsetimo, rekao je i da je protiv Belivukove grupe vodi istraga za još četiri ubistva i to dva u Atini i dva na Krfu i da su u toku pregovori sa grčkom policijom oko nadležnosti.

Na današnjem ročištu, koje je zatvoreno za javnost, početo je čitanje optužnice, a naredno će biti održano u sredu 15 .juna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike