"Kad stvari postanu teške, teško se moraju igrati: Pink panter koga je Belivukov klan odrao u Ritopeku osvanuo na muralu

14.06.2022

12:12

0

Autor: Maja Kostić

Na muralu je na italijanskom jeziku ispisana poruka ubijenom Milanu Ljepoji

"Kad stvari postanu teške, teško se moraju igrati: Pink panter koga je Belivukov klan odrao u Ritopeku osvanuo na muralu
Mural Milana Ljepoje - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Mural sa likom Milana Ljepoje Manceta za čije se ubistvo sumnjiči grupa Veljka Belivuka, oslikan je na fasadi stambene zgrade u Rudničkoj ulici u Nišu.

Osim njegovog portreta, datuma rođenja i pretpostavljenog dana smrti na zidu stoje reči napisane na italijanskom :"Quando ili gioco si fa duro, i duro cominciano a giocare“ što bi u slobodnom prevodu bilo „Kad stvari postanu teške, teško se moraju igrati“.

Ljepoji se svaki trag izgubio 2020. godine kada je otišao od kuće da bi navodno kupio mobilni telefon.

Kod kuće je ostavio mobilni telefon, pozvao je taksi i otišao u nepoznatom pravcu. Više se nije vratio. Njegova porodica ubrzo je počela da sumnja da je on ubijen.

Namamljen je da iz Niša dođe u Beograd i sastane se sa ljudima bliskim Belivuku i Miljkoviću.

Poslednji put snimljen je kako ulazi u vikendicu u Ritopeku, gde je brutalno mučen pa ubijen.

U istoj kući, kako se sumnja, ubijen su i Lazar Vukićević, Zdravko Radojević i Goran Veličković.

Februara 2006. godine Milan Ljepoja, Miloš Jovanović i Mladen Lazarević – sva trojica iz Niša, sa Predragom Lovrićem – rodom iz Karlovca u Hrvatskoj, i Duškom Poznanom – rođenim u Bihaću u BiH, pljačkaju juvelirnicu u Vaduzu, glavnom gradu Lihtenštajna, i odnose plen u vrednosti nekoliko miliona evra.

24sedam/Maja Kostić
 

U maju te godine lihtenštajnska policija hapsi Ljepoju i sprovodi ga u istražni zatvor. Čekajući da istraga protiv njega bude okončana, Ljepoja je – 19. jula 2006. – u zatvoru “povredio ruku tokom sportskih aktivnosti”, pa je odveden u bolnicu.

Dok su ga, nakon ukazivanja lekarske pomoći, dvojica zatvorskih čuvara izvodila iz bolnice, iz zasede su ih napala dvojica teško naoružanih muškaraca i potom, u crnom “audiju”, pobegla sa Ljepojem, koji je još uvek bio vezan lisicama.

Foto: 24sedam/Printskrin
 

Ponovo na slobodi, Ljepoja svoju pažnju usredsređuje na Dubai, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE). Na osnovu rezultata istrage policije u Dubaiju – potpomognute od strane Skotland jarda – Milan Ljepoja, Mladen Lazarević i Bojana Mitić – sve troje iz Niša, zajedno sa Draganom Đorđevićem iz Leskovca i Duškom Poznanom iz Bihaća, osumnjičeni su da su 15. aprila 2007. godine oko 21.30 opljačkali juvelirnicu “Graf” u luksuznom tržnom centru “Vafi siti” u Dubaiju.

Prema svedočenju posetilaca tržnog centra, dva “audija” su velikom brzinom uletela u tržni centar “Vafi siti”, zaustavila se pred zlatarom “Graf”, a vozač crnog “audija” je zadnjim delom automobila razbio izlog prodavnice. Pljačka je trajala manje od dva minuta.

Svedoci su kasnije govorili da im je sve delovalo “kao film uživo”.

Policija u Dubaiju je ubrzo došla do podatka da su, svega nekoliko sati nakon prepada, pljačkaši avionom napustili UAE. Saopšteno je da su avionom odleteli za Evropu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike