Žene krvnički tuku, zlostavljaju i ubijaju, a onda nisu sposobni da iznesu odbranu: Umesto u zatvoru "robijaju" u bolnici!

26.05.2022

19:10

0

Posle zločina u momentu nervnog rastrojstva, osumnjičeni se šalju na preglede, a prethodno se brane ćutanjem

Žene krvnički tuku, zlostavljaju i ubijaju, a onda nisu sposobni da iznesu odbranu: Umesto u zatvoru "robijaju" u bolnici!
manijak - Copyright Pixabay

Porodične tragedije u kojima su žrtve uglavnom supruge, učestale su u Srbiji, a na meti pomahnitalog člana familije bivali su i roditelji i drugi rođaci. Posle tih zločina, za koje se najčešće pokaže da su nastali u momentu nervnog rastrojstva, osumnjičeni se šalju na neuropsihijatrijske preglede, a prethodno se brane ćutanjem pred istražiteljima. Kad dođe do presude izriče im se obično obavezna dugogodišnja mera lečenja u ustanovi zatvorenog tipa.

Sličan scenario dogodio se nedavno i u Kragujevcu. Vladimir Maksimović (40) pucao je 16. maja u lice svoje supruge doktorke Milene Milošević Maksimović (35) i na spavanju je pogodio u vrat, a ona je od zadobijenih povreda preminula posle nedelju dana u kragujevačkoj bolnici. Milena je juče sahranjena na groblju u Kragujevcu.

24sedam/M.S.
 

Zločin se dogodio zbog toga što je Milena, koja je doputovala iz Drezdena, gde je tri godine radila, želela da supruga i decu povede u Nemačku. Navodno je, kako pričaju komšije, saopštila mužu da u Nemačku ide samo sa decom i bez njega. On je, inače, sumnjao da ga vara i u telefonu joj navodno našao inkriminišuće poruke.

Tokom noći, oko 3.30 sati, on je uzeo oružje i pucao u nju dok je spavala. Tokom uviđaja policija je našla kofere u kojima su bile samo njene i dečije stvari.

Vladimir Maksimović pobegao je kad je teško ranio suprugu, pa je čitav Kragujevac bio blokiran. Nekoliko sati kasnije zabarikadirao se u automobil i predao se posle gotovo tri sata pregovora sa policijom. On je kasnije priveden u Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, gde se branio ćutanjem. Njegov advokat to je opravdao psihičkim rastrojstvom i jako lošim emotivnim stanjem.

Lečenje za nasilnika iz Zablaće

Sudija Osnovnog suda u Čačku Darko Marković, uvažio je u aprilu mišljenje veštaka medicinske struke i osumnjičenom Goranu Vučkoviću (32) iz Zablaće kod Čačka, koji je prošle godine na momstruozan način pretukao suprugu Nikoliju (31) umesto kazne zatvora, izrekao meru obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa. Boraviće u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Zaklao komšinicu, pa pokušao da presudi sebi

Snežana Đ. (67) koju je 12. maja u selu Rožanci kod Barajeva zaklao komšija bila je omiljena u svom selu. Kako pričaju meštani, Snežana je bila učiteljica koju su svi obožavali. Poslednjih godina imala je težak život, jer joj je prvo pre tri godine preminuo suprug, a onda je pre sedam meseci ostala i bez svekrve. Od kako je ona umrla Snežana je živela sama u kući.

Zbog čega joj je Slavoljub J. nožem prerezao vrat, nikome od komšija nije bilo jasno. On i žrtva često su pili kafu zajedno, slušali muzilku i smejali se. Niko tragediju nije ni slutio. Podsetimo, stravičan zločin otkriven je kada su policajci došli da ugase požar koji je gutao kuću Slavoljuba J. Tek kad su uspeli da ugase vatru, u kući su u jednoj sobi pronašli telo ubijene žene koja je bila zaklana nožem, a u drugom delu kuće u pomoćnoj prostoriji nepomičnog muškarca, koji je davao znake života, a koji je pokušao da presudi sebi. On je odmah prevezen u Urgentni centar.

Vučković će biti pod nadzorom lekara i od ocene psihologa i psihijatara zavisi koliko će u ustanovi biti zadržan. On ovom merom nije oslobođen, već ide u zatvorsku bolnicu na lečenje.

RINA
 

Goran je posle veselja na kojem su zajedno bili Nikoliju tukao letvom na kojoj je bio zakucan ekser, a prebijenu, potpuno nagu, ukakaženu i bez svesti ostavio je pored kontejnera. Tom prilikom, otkinuo joj je i uvo.

Loše društvo i pakao droge

Ilija Glišović (21), koji je u 8. aprila uveče ubio roditelje Milana i Slađanu, kao i dedu Sretena, počeo je da ih ubija mnogo ranije, i to kad je ušao u pakao droge. Šta se u momentu zločina u njegovoj glavi dešavalo, niko ne zna. Poznato je da je porodica sa njim imala probleme, da je zbog toga što je upao u loše društvo i počeo da uzima narkotike izbačen iz srednje škole.

RINA
 

Posle monstruoznog ubistva Ilija je transportovan na veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu u kojoj, prema nezvaničnim informacijama, i danas boravi.

Krvavi jezivi zločin, da podsetimo, dogodio se u 8. aprila veče, oko 23 sata, u čačanskom naselju Atenica, kad je Ilija nožem usmrtio majku, oca i dedu. Blizak rođak ubijene porodice, koji živi samo 50 metara dalje niz ulicu, otkrio je za 24sedam da je ubičin stariji brat, zatekao u porodičnom domu jeziv prizor. U kući je bilo krvi na sve strane.

Miloš Ignjatović (33) osumnjičen je da je 21. marta ubio oca Andreju (72) i majku Gordanu (62) u selu Kusadak kod Smederevske Palanke.

Zločin se, da podsetimo, dogodio oko 13 časova, kad je Miloš sa ocem trebalo da krene u šumu po drva. On je iz nepoznatih razloga uzeo oružje u ruku i sa po jednim hicem u glavu ubio svoje roditelje.

Sumanute misli i ideje

Policajci su mladića odveli u Smederevo, a u pritvorskoj jedinici mu je tokom noći više puta bilo loše, pa je vođen kod psihijatra. Utvrđeno je da je Miloš u vreme zločina bio pod dejstvom narkotika, a reč je o mladiću koji je psihički bolestan i navodno ima dijagnozu šizofrenije, a tokom napada imao je sumanute misli i ideje.

Sanja P. (48) koju je muž Goran P. (54) pokušao da ubije sekirom, a potom pokušao da se obesi, na beogradskoj Zvezdari u veoma je teškom stanju.

Napad se dogodio u danu kada su se vratili sa suda gde su bili jer je Sanja ranije podnela krivičnu prijavu protiv supruga zbog nasilja u porodici. Na povratku kući, on je uzeo sekiru i njom napao suprugu pred maloletnom decom.

Preplašena ćerka otrčala je kod komšija i molila ih za pomoć: "Ubio mi je majku!", vikala je devojčica, a nekoliko sekundi kasnije u dvorište kod komšija došla je i teško povređena žena, sva u krvi. Komšije su pozvale Hitnu pomoć i policiju, a Goran P. je u tom trenutku pokušao da se obesi ispred kuće, i u toj nameri sprečio ga je jedan komšija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike