"Ilija ih je ubio kad je ušao u pakao droge": Na sahranu došli i prijatelji ubice, ali njegovom bratu nisu izjavili saučešće! (FOTO/VIDEO)

12.04.2022

17:00

0

Slađanine koleginice ispričale da je Ilija Glišović zbog lošeg društva i droge izbačen iz srednje škole

"Ilija ih je ubio kad je ušao u pakao droge": Na sahranu došli i prijatelji ubice, ali njegovom bratu nisu izjavili saučešće! (FOTO/VIDEO)
sahrana čačak (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ilija Glišović (21), koji je u petak uveče ubio roditelje Milana i Slađanu, kao i dedu Sretena, počeo je da ih ubija mnogo ranije, i to kad je ušao u pakao droge. Šta se u momentu zločina u njegovoj glavi dešavalo, niko ne zna. Poznato je da je porodica sa njim imala probleme, da je zbog toga što je upao u loše društvo i počeo da uzima narkotike izbačen iz srednje škole.

Troje Glišovića danas je sahranjeno na mesnom groblju u Atenici, a Ilija je prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu. Osim uobičajene procedure i veštačenja, pretpostavlja se da je tamo i zbog problema koji ima sa narkomanijom, budući da u zatvorskoj bolnici rade stručnjaci koji mogu da mu pomognu.

- Ubio je on njih mnogo ranije. Znali smo da je porodica sa njim imala probleme, ali su oni to vešto krili. Pravdali su ga da bi trebalo da ide na operaciju u bolnicu i slično, i to sve dok se, kako smo posle čuli, drogirao. Saznali smo kasnije da je izbačen iz srednje škole i da je nije završio, i to sve zbog lošeg društva u koje je upao i narkomanije sa kojom je imao problem - ispričala je za 24sedam jedna od koleginica Ilijine majke Slađane koje su prisustvovale sahrani.

Novinarima nije promaklo da je, tokom opela, nekoliko golobradih momaka, inače Ilijinih prijatelja, stiglo na groblje. Jedna od komšinica dala im je sveće da ih upale dok traje opelo. Oni su sve vreme stajali sa strane i nisu nikome, pa ni Ilijinom bratu Nikoli, izjavili saučešće.

Kad je opelo završeno i kada je tužna povorka krenula do buduće večne kuće troje Glišovića, prijatelji ubice su otišli i nisu ih ispratili. Novinari, kojima je dozvoljeno da prisustvuju opelu, tada su zamoljeni da napuste sahranu. I baš kad su poslednji otišli, Nikola G. se sagnuo i poljubio svaki od tri sanduka, očev, majčin i dedin, opraštajući se od njih.

Krv na sve strane

Krvavi jezivi zločin, da podsetimo, dogodio se u petak uveče, oko 23 sata, u čačanskom naselju Atenica, kad je Ilija nožem usmrtio majku, oca i dedu.

Blizak rođak ubijene porodice, koji živi samo 50 metara dalje niz ulicu, otkrio je za 24sedam da se ubičin stariji brat, koji je zatekao u porodičnom domu krvavi prizor, nalazi trenutno kod njega.

Kako kaže, nesrećni mladić zanemeo je od neverice i bola i od tog momenta nijednu reč nije progovorio.

- On se sinoć, oko jedan sat posle ponoći, vratio iz grada kući, i imao je šta da vidi. Lokve krvi u kojima su ležala beživotno tela njegovih roditelja i dede. On je van sebe, ne plače, samo ćuti i gleda u jednu tačku - otkrio je neposredno posle tragedije blizak rođak porodice.

Kako kaže, niko tada još nije znao u kom delu kuće su Glišovići ubijeni, kojim redosledom je Ilija ubio svoje najmilije, osim što je čuo od policije da je u kući bilo krvi na sve strane. Takođe kaže da niko nije čuo vrisku ni zapomaganje i da bi u tom slučaju sigurno pokušao bar nekog od njih da spase.

Rođak je takođe potvrdio da je Ilija bio vanserijski fudbalski talenat, ali da ga je droga odvukla na drugu stranu.

- Ni moja supruga ni ja još nismo svesni toga šta se dogodilo, pa možda delujemo hladnokrvno, a u stvari to je sada uništen dom. Ipak, i dalje mi nije jasno kako nisu pre ovog krvavog pira nekako pokušali da ga zaustave i pomognu mu da se vrati na pravi put - dodao je rođak.

Lečen na psihijatriji

Kad je prošao prvobitni šok i tokom sahrane, Nikola nije mogao da prestane da plače za ubijenim roditeljima i dedom. Tuga ga je savladala. Na kraju ih je na poslednji počinak ispratio poljupcima.

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku potvrdilo je za medije da je Ilija Glišović, za koga se sumnja da je u noći između petka i subote u porodičnoj kući ubio roditelje i dedu, ranije bio prijavljen za nasilje u porodici, zbog čega je bio i na psihijatrijskom lečenju.

Milan Glišović je 10. jula prošle godine u 7.45 prijavio sina Iliju za nasilje u porodici, navode u OJT. Otac je tada ispričao da Ilija konzumira narkotike, zbog čega je lečen na odeljenju psihijatrije, i da do problema dolazi kada mu nestane novca za nabavku narkotika.

Ilija je tada sproveden na Odeljenje psihijatrije Opšte bolnice u Čačku, a lečenje je nastavio u Beogradu u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", gde je proveo dva meseca.

Posle završetka lečenja, službenici Centra za socijalni rad obavili su razgovor sa Ilijom i njegovim roditeljima Milanom i Slađanom i tada su procenili da je rizik od ponavljanja sličnih situacija nizak i da nema potrebe za određivanjem mera zaštite nasilja u porodici. To je bilo prošle godine...

I lekari koji su lečili Iliju, koga su potom pustili, i radnici Centra za socijalni rad, koji su procenili da nema opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, očigledno su pogrešili u proceni. Ostaje nejasno kako je Ilija Glišović sve njih uspeo da prevari, a samo devet meseci kasnije počini svirep zločin. Kolika je krivica lekara i radnika Centra za stravičnu porodičnu tragediju?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike