Bokser, kockar, vlasnik lanca kladionica i bivši muž Svetlane Cece Kitić izrešetan ispred kuće: I ranjen tukao Kneleta!

18.05.2022

06:00

0

"Uz podršku roditelja uspela sam da preguram taj težak period", izjavila najbolja svetska rukometašica svih vremena

Bokser, kockar, vlasnik lanca kladionica i bivši muž Svetlane Cece Kitić izrešetan ispred kuće: I ranjen tukao Kneleta!
zoran kovačević koča copy - Copyright 24sedam/Profimedia/Facebook/Legende devedesetih

Biznismen Zoran Kovačević Koča, bivši bokser, kockar, specijalista za barbut i vlasnik nekoliko najuglednijih kockarnica i sportskih kladionica u Srbiji, likvidiran je pre tačno 24 godine. U mladosti je bio uspešan bokser Partizana, a kasnije i u vezi sa Svetlanom Cecom Kitić, ženom koja je proglašena za najbolju svetsku rukometašicu svih vremena.

Svetlana Kitić sa Kovačevićem je u vanbračnoj zajednici dobila ćerku Sašku, ali je on 15 dana po rođenju njihove mezimice ubijen na pragu porodične kuće.

- Zoran i ja smo se mnogo voleli, ali nas je njegova smrt razdvojila posle tri godine zabavljanja. Do današnjeg dana nije otkriveno ko je počinio ubistvo, a ja sam odmah nakon tragedije od šoka izgubila mleko. Beba je odbijala da jede veštačku hranu, što je izazvalo mnogo problema. Ipak, znala sam da moram da se borim zbog svoje dece, pa sam nekako uz podršku roditelja uspela da preguram taj težak period - izjavila je za medije jednom prilikom Svetlana Kitić.

Kovačević je navodno Imao i sukob sa Kneletom u kafiću "Tifani" na Voždovcu kada ga je Aleksandar Knežević Knele upucao u noge. Uprkos tome što je bio ranjen, Koča je uspeo da udari pesnicom Kneleta i, prema pojedinim pričama, uspeo i da ga savlada.

Za Kovačevića se pisalo da je navodno bio umešan u ubistvo Mićka Talijana u Budvi, jer je u Kočinom stanu u Beogradu pronađen Mićkov pištolj. Ubrzo su uhapšena braća Jugoslav i Petar Pajić koji su priznali da su likvidirali Talijana u septembru 1991. godine, ali su oslobođeni kada su povukli dato priznanje. Sve to je zakomplikovalo slučaj koji nikad nije rešen.

Bacio se na sedište suvozača

Tada je, prema pisanju nekih medija, počela krvava decenija crnogorskog asfalta. Mićko nije važio za žestokog momka iako ih je sve poznavao, bio je plejboj, zavodnik i kockar. Dovodio je u Crnu Goru mnoge svetske zvezde. Zato neki misle da je do sukoba Koče i Mićka došlo zbog kocke.

Kovačević je ubijen 18. maja 1998. godine u voždovačkom naselju Braće Jerković, dok je pokušavao da startuje svoj automobil i to ispred kuće poznate rukometašice, gde su zajedno živeli. Ubistvo su počinila dvojica napadača, koja nikad nisu otkrivena.

Printscreen Youtube/FACEHDTV
 

Ubice su u Kovačevića ispalile nekoliko metaka iz automatske puške, a kada je Koča pokušao da se spasi bacajući se na suvozačevo mesto, napadači su mirno obišli njegov "BMW 318" i nastavili da pucaju sve dok se nisu uverili da je Koča mrtav.

U beogradskom podzemlju ovo ubistvo okarakterisano je kao nastavak kockarskog obračuna.  Ono što je takođe bilo očigledno je da je Kovačević ubijen pred početak Svetskog prvenstva u fudbalu, a pretpostavljalo se da bi na njemu preko lanca svojih sportskih kladionica zaradio milione.

U prilog tezi da je iza ovog ubistva stajao fudbal, odnosno potencijalna zarada od kladioničara, ide i činjenica da je samo 13 dana pre Kovačevića likvidiran i Jusuf Jusa Bulić, koji je u to vreme bio vlasnik i poznate kladionice "Lavovi".

Likvidiran i Jusa

Jusuf Jusa Bulić, blizak prijatelj i pripadnik klana Ljubomira Magaša, poznatijeg kao Ljuba Zemunac, a kasnije vlasnik FK Železnik, likvidiran je 5. maja 1998. godine ispred kafića "22" u novobeogradskoj ulici Omladinskih brigada. Bulić je bio neko koga je Željko Ražnatović Arkan, kako se pričalo, mrzeo iz dna duše. Neki u svojim pričama idu čak dotle da tvrde da je Arkan organizovao Jusino ubistvo.

24sedam/Profimedia/Facebook
 

Dvojica napadača, tog 5. maja 1998. godine, oko 18.50, napravila su Buliću klasičnu sačekušu, i kada je Jusa izašao iz lokala, zapucali su iz "kalašnjikova". Prve informacije govorile su da je Bulić uspeo da uzvrati vatru i ispali dva hica ka napadačima, ali su kasnije forenzičari otkrili da iz pištolja u njegovoj ruci nije pucano. Jusi nije bilo spasa. Imao je 46 godina.

U toj pucnjavi ubijeni su i njegov prijatelj Petar Vujičić, zvani Pera Žuti, inače direktor FK Železnik, i telohranitelj Nenad Raščanin, poznatiji kao Crni, vodnik prve klase vojne policije VJ. Tom prilikom ranjeni su Jusin stariji brat Muka Bulić i gost kafića Dragoslav Perić.

Od dvojice atentatora jedan je u vatrenom okršaju bio ranjen, ali oni nikada nisu otkriveni. Bulić je bio vlasnik nekoliko kockarnica, kao i osnivač sportske kladionice "Lavovi", pa je u beogradskom podzemlju ovo ubistvo okarakterisano kao obračun oko posla sa kockom u kome je pre Bulića već stradalo nekoliko poznatijih beogradskih kriminalaca, ali i Kovačević ubrzo posle njega. Obojicu su likvidirala dvojica napadača koja nikad nisu otkrivena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike