Obračun u sudnici: Koča izlazi pred Velju Nevolju jer mu je spržio telefone

23.11.2023

12:59

0

U sudnici bi danas trebalo da svedoče Ilija Kovačević, sin ubijenog Zorana Kovačevića Koče i Igor Arizanović

Obračun u sudnici: Koča izlazi pred Velju Nevolju jer mu je spržio telefone
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Printscreen

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj organizovanoj kriminalnoj grupi nastavlja se danas, a trebalo bi da svedoče Ilija Kovačević i Igor Arizanović, koji su pominjani tokom postupka klanu. Kovačević je već bio pozivan da svedoči, ali se tada nije pojavio, jer se iznenada razboleo.

Ilija Kovačević je sin Zorana Kovačevića Koče, bivšeg boksera Partizana i vlasnika lanca kockarnica koji je ubijen u sačekuši 1998. godine u beogradskom naselju Braće Jerković. Koča je važio za "žestokog momka", a u vreme likvidacije njegov sin Ilija imao je tri godine. Taj zločin nikada nije rasvetljen.

Kovačević je saslušan kao svedok i tokom istrage protiv zloglasnog klana i tada je priznao da poznaje svedoka okrivljenog Srđana Lalića, kao i vođe klana Belivuka i Miljkovića. Tvrdio je da ih je video samo nekoliko puta u životu i da nije znao čime se bave. Izjavio je da ih je upoznao kada je došao da organizuje prostor za igranje video-igrica na stadionu Partizan, a da je onda počeo da im prodaje telefone sa "Skaj" aplikacijom.

- Telefone sam im prodavao za 600 do 1.000 evra, ostavljao sam ih uglavnom u jednom restoranu blizu moje kuće. Nisam se često viđao sa njima, poznavao sam ih kraće od godinu dana - rekao je u istrazi Kovačević.

On je naveo da Miljković i Belivuk nisu imali posebne zahteve vezano za "Skaj", već da je za njih kao i za sve klijente, važilo pravilo da im ugasi telefon ako im se nešto desi.

24sedam/Goran Sivački/MUP Estock Prinscreen/Pink
Srđan Lalić, Veljko Belivuk i Marko Miljković i kuća u Ritopeku: Ilustracija

- Rekli su, ako im se nešto desi, ako budu privedeni, da "spržim" aparate. Kada sam iz medija saznao da su uhapšeni, otišao sam na portal za "Skaj", kliknuo iksiće na njihove naloge i telefoni su se vratili na fabrička podešavanja, odnosno sve u telefonima je obrisano - priznao je na saslušanju u tužilaštvu da je jednim klikom ugasio i obrisao sve što se nalazilo u kriptovanim telefonima vođa klana.

Upravo se o Kovačeviću vodila polemika u sudnici između Belivuka i Miljkovića s jedne, i svedoka okrivljenog Srđana Lalića s druge strane. Lalić je ispričao da je on bio glavni za "Skaj", a da je Kovačević bio njegov saradnik za Beograd.

Miljković: Precizirao si da Ilija Kovačević nije član naše grupe jer nije prodavao drogu, samo se bavio telefonima?

Lalić: Nije primao naloge od tebe i Veljka.

Miljković: Nije se nikada čuo sa nama?

Lalić: To ne znam, možda ste se dogovarali da kupite cveće jedan drugom.

Belivuk: Rekao si da se Kovačević nije bavio kriminalom.

Lalić: Njegov otac se bavio kriminalom i ubijen je, on se ne bavi, ne bi znao ni da koristi pištolj. Možda je ostao od oca, biće vam jasno kada vidite Kovačevića.

YouTube/Rudar7
Zdravko Radojević

Drugi svedok, koji je pozvan da danas svedoči je izvesni Igor Arizanović, zvani Pile, koji je pominjan u kontekstu ubistva Zdravka Radojevića. Udovica Zdravka Radojevića, Mirjana Krstović svedočila je pred sudom da je njen suprug na placu za prodaju automobila koji je imao Arizanović u Kotežu držao i svoja vozila koja je prodavao, a da su te automobile nepoznate osobe odvezle posle njegovog nestanka.

Optuženi Marko Miljković je pitao udovicu da li je Arizanović nju, posle nestanka supruga, prijavio policiji.

Krstović: Jeste jer je Zdravku dugovao pare, ja sam tražila da vrati deci, on je rekao da ne može jer mu je stariji Budimir rekao da ne vraća. Rekao mi je: "Njih 30 je unutra, a 300 je napolju".

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike