Joanikije: "Trebaće im vremena da razumeju reči patrijarha"

04.12.2021

12:36

0

Između ostalog rekao je i to da je onima koji su pre trideset godina na Terazijama vređali patrijarha Pavla trebalo dosta vremena da se za to pokaju

Joanikije: "Trebaće im vremena da razumeju reči patrijarha"
joanikije porfirije spc (2) - Copyright AP Photo/Risto Božović

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ocenio je danas da se iz uvreda iznetih na račun patrijarha Porfirija vidi da ga mnogi nisu razumeli ili nisu želeli da ga razumeju i dodao da mu nije jasno kome smetaju njegove blage reči i poziv da se narod ne tuče na ulicama.

Mitropolit ukazuje da je patrijarh napadnut zbog izjave povodom početka božićnog posta u kojoj je pozvao svoj narod da se ne tuce po ulicama.

- Šta ce drugo da kaže srpski patrijarh kad vidi svoju duhovnu decu da se tuku pesnicama, motkama i kamenicama i jedni drugima razbijaju glave, nego da sa očinskim bolom u duši pozove sve koji to cine da se ne biju nego da čuvaju jedni druge - naveo je Joanikije.

Youtube printscreen
 

On je dodao i da mu nije jasno kome smetaju blage reci patrijarha "svako je svakome potreban, ne možemo jedni bez drugih", a onda poziva na mir i "dvojednu ljubav prema Bogu i prema bližnjem, što znaci (na ljubav) prema svakom coveku".

- Ako nekome smetaju ovde navedene patrijarhove jevanđelske i očinske reci, onda taj treba da se zabrine za svoje duhovno stanje i zdravlje - ocenio je mitropolit Joanikije.

Kaže i da ovim rečima patrijarh zastupa najširu slobodu ličnosti, svakoga ko želi da se bori za dobro svog naroda i ujedno naznačuje na koji način se to dobro može postići. "Upozorava da se motkama i kamenicama ne može postići ništa dobro, kao što je davno rekao naš narod - da zlo dobra doneti neće", ocenio je Joanikije, prenose Novosti.

On dodaje i da je onima koji su pre trideset godina na Terazijama vređali patrijarha Pavla trebalo dosta vremena da se za to pokaju.

- Ovima koji sada neosnovano prozivaju patrijarha Porfirija trebaće vremena da shvate širinu njegove misli i dubinu njegove brige i ljubavi za povereni mu narod - ocenio je zaključio je Joanikije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike