Predsednik Vučić iz srca Jadra: "Stigli smo, ulica nikada neće voditi politiku Srbije" (FOTO)

04.12.2021

12:07

0

Predsednik je radnicima poželeo srećan rad

Predsednik Vučić iz srca Jadra: "Stigli smo, ulica nikada neće voditi politiku Srbije" (FOTO)
Screenshot_2 - Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je prvo na mostu na Savi, na putu za Gornje Nedeljice, gde je razgovaroa sa radnicima i obilazi radove na ovoj deonici.

Vučić je u razgovoru sa radnicima mosta na Savi ustanovio kako su samo dva radnika iz Srbije.

 

 

Most na Savi

- Neverovatan napredak je napravljen. Preko ovog mosta mi ćemo već sledeće godine da idemo. Ovaj most premošćava Savu kod Šapca. Dva kilometra odavde su batinaši tukli ljude pre sedam dana. I još se hvalili time. Ovde gradimo potpuno novi auto-put da bi zaobišli sela, i sada će biti neuporedivo brže. Ceo auto-put bi trebali da otvorimo do sredine 2023. godine - kazao je predsednik Vučić.

Predsednik je rekao da se nikome nije najavio, već je došao ovde na sopstvenu inicijativu, na putu za Gornje Nedeljice.

- Za Srem i za Mačvu to je druga dimenzija, za sve stanovnike ovih krajeva. Velika stvar za našu zemlju. Mnogo para, ali dobro rade Azerbejdžanci. Srce vam treperi, milina kada vidite kako se gradi u našoj zemlji sve što nije rađeno godinama - rekao je predsednik.

Vučić kaže da ide u Gornje Nedeljice da rešava probleme, i da je poneo čak i vreću za spavanje i da će biti na raspolaganju meštanima koliko god treba.

Instagram buducnostsrbijeav
 

 

- Đilas uzeo pare od Rio Tinta, tih 700 i nešto hiljada evra. Ja nisam. I sada traže od ljudi da idu na proteste, nakon što su uzeli pare. To vam tako dođe. Naše je da idemo sa ljudima koji su stvarno zabrinuti, a iza kojih ne stoji vračarska ili neka inostrana politika. Sa takvim ljudima sam spreman da tražim rešenja. A sa onima koji ruše ne mene, nego svoju zemlju, sa njima neću da razgovaram - kazao je predsednik.

Kako je prethodno najavljeno, predsednik bi od 15 časova trebalo da razgovara sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog krajakoji su zabrinuti zbog istraživanja koja vrši kompanija "Rio Tinto".

Vučić je pozvao isključivo građane tih sela da prisustvuju skupu i nije pozvao svoje pristalice iz Loznice, Krupnja ili bilo kog dela Srbije da dođu na skup.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se zatim uključio se iz srca Jadra, između mesta Korenita i Terzić, odnosno i tom prilikom se obratio građanima Srbije. Predsednik je rekao da je ovo ključno mesto koje spaja Loznicu i Krupanj.

Predsednik u Koreniti

Vučić obišao je danas put koji je izgrađen kod mesta Korenita, u srcu Jadra.

- Korenita je ključno mesto. Ona je mesto spajanja, i raskrsnica. Za one koji su brinuli da li ćemo stići, stigli smo. Sada ostaje da razgovaramo sa narodom, o svim njihovim potrebama, i o gasovodu - rekao je predsednik.

On kaže da je njegova namera da civilizovano razgovara sa ljudima, a ne jezikom ulice ili nasiljem.

Vučić je odgovorio i na pretnje Save Manojlovića, koji je tražio ukidanje već potpisanih zakona.

- On kaže ako ja ne ukinem zakon o referendumu, a meni ne pada na pamet da ukidam, već sam ga potpisao. Neće Srbiju voditi ni Rokfeler ni Manojlović, osim ako ne pobede na izborima - rekao je predsednik.

Foto:Printscreen/TV Pink
 

On ističe da ulica nikada neće voditi politiku Srbije, i da su se namerili na pogrešnog čoveka ako misle da će nešto postići pretnjama.

- Još jedanput se postavlja pitanje. LJudi, vi ste uzeli pare, i sada pozivate na proteste protiv onih koji nisu to radili. Tu pričam o Đilasu i njegovima. Ima tu divnih ljudi, ali to nisu oni sa Vračara, pošto njih to ne zanima. NJih zanima samo njihov biznis i da zgubidane po kafićima - kazao je predsednik.

Vučić je rekao da će posetiti Živadina i Daru Rosić, poljoprivrednike koji imaju troje dece iz Gornjih Nedeljica. 

- Do Loznice uskoro stiže nekoliko brzih saobraćajnica, to diže čitav ovaj kraj. Ovaj deo zemlje će procvetati, to je ono što je važno.

Predsednik Vučić podelio je fotografije iz Korenite.

 

 

- Za sve one koji su brinuli - stigli smo! 💪 Sada ostaje da civilizovano razgovaramo, a ne jezikom ulice i nasilja. Želimo da razgovaramo sa građanima koji misle drugačije. Ulica nikada neće voditi politiku Srbije! - napisao je predsednik uz fotografiju sa stanovnicima ovog kraja.

Predsednik u poseti porodici Rosić

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je kuću Živadina i Dare Rosić iz Gornje Nedeljice, a među prvima ga je pozdravio unuk Laza, koji je hteo da se slika sa njim. Domaćin mu je pokazao gde je planirano kopanje u sklopu projekta Jadar, na 250 metara od kuće.

- Hvala vam na dočeku, i hvala na gostoprimstvu - rekao je predsednik domaćinima, a potom se nasmejao kada ga je pozdravio Živadinov brat, rečima: "Gde si Aleksandre burazeru."

Foto: Printscreen
 

- Mi nismo na ulici, mi smo na njivi. Mi radimo, kao što i vi radite - poručio je domaćin predsedniku Vučiću.

Oni su potom bez prisustva kamera i novinara seli da razgovaraju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike