Nova pravila za ulazak u SAD, stupaju na snagu 8. novembra

04.11.2021

10:25

0

Ako morate da putujete, savetuju da poštujete sva naznačena pravila

Nova pravila za ulazak u SAD, stupaju na snagu 8. novembra
united-4798787_1280 - Copyright Pixabay

Američka ambasada u Srbiji upozorila je da od 8. novembra 2021. godine na snagu stupaju nova pravila za ulazak u tu zemlju avionom.

Naime, svi putnici koji avionom dolaze u SAD, a nisu imigranti i nisu državljani SAD, moraće da budu u potpunosti vakcinisani i da dostave dokaz o statusu vakcinacije pre nego što se ukrcaju u avion za SAD.

 

Putnici mlađi od 18 godina će biti izuzeti od ovih pravila kao i oni koji iz medicinskih razloga ne mogu da prime vakcinu, odnosno čiji se ulazak smatra hitnim, a nemaju pravovremeni pristup vakcini.

Potpuno vakcinisani putnici će i dalje morati da prilože test na kovid rađen 3 dana pre polaska i zahtevanu potvrdu o zdravstvenom stanju.

Za više informacija, uključujući izuzetke, ambasada upućuje na odeljak "Često postavljana pitanja" na sajtu CDC-a.

Američki državljani koji nisu u potpunosti vakcinisani, moraće da prilože negativan test na koronu dobijen dan pred putovanje. Čak i oni koji su vakcinisani, osim potvrde o tome da su vakcinu primili, moraće da prilože negativan test na kovid ne stariji do tri dana.

Savetuju da se ne putuje ako u potpunosti niste vakcinisani, jer međunarodna putovanja nose rizik čak i za potpuno vakcinisane putnike, zbog mogućnosti širenja različitih sojeva ovog virusa. 

Ako morate da putujete, savetuju da poštujete sva naznačena pravila. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike