Boško Obradović neće da otkrije da li pije Ivermektin, koji promoviše funkcionerka njegove stranke

31.10.2021

11:34

0

Nada Gladović je član Srpskog pokreta Dveri, i bavi se političkom radom u gradskoj organizaciji Dveri Beograda i Savetu žena

Boško Obradović neće da otkrije da li pije Ivermektin, koji promoviše funkcionerka njegove stranke
Tan2021-9-30_172424887_3 - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

"Svako treba da ima pravo na privatnost kada je u pitanju njegovo zdravlje. Ne bih želeo da tu budem izuzetak", rekao je lider Dveri Boško Obradović na pitanje "Blica" da li podržava lečenje ljudi Ivermektinom, i da li ga pije kao prevenciju protiv korone.

Članica Saveta žena pokreta Dveri, Nada Gladović, žučno promoviše lek koji se uglavnom koristi kao antiparazit kod životinja, kao medikament protiv korona virusa. Šta više, ona je super administartor vajber grupe koja broji više od 10.000 članova, a nedavno je ispred kuće člana Kriznog štaba i epidemiologa dr Predraga Kona protestovala zbog uvođenja kovid propusnica, piše Blic.

- Nada Gladović je član Srpskog pokreta Dveri, i bavi se političkom radom u gradskoj organizaciji Dveri Beograda i Savetu žena. Ali kao slobodna ličnost ima pravo da u svoje vreme učestvuje u protestima za koje smatra da treba da na njima bude. Podsetiću da su Dveri podržale građanske proteste protiv uvođenja kovid propusnica, jer ovi moderni ausvajsi donose kršenje Ustava i osnovnih ljudskih prava i sloboda. Mnogi naši članovi, pa i ja lično, odlazimo na ove proteste širom Srbije. Nada Gladović je istovremeno i član Udruženja "Lekari i roditelji za nauku i etiku” i pomaže ovom novoformiranom udruženju u organizacionim pitanjima, a sve drugo u vezi sa njihovim radom je pitanje za ovo udruženje - kaže Obradović.

Na podsećanje da članica njegovog pokreta promoviše lek koji se koristi za lečenje životinja, on uzvraća da "to nije pitanje za njega kao političara već za stručnjake iz oblasti medicine".

- Кoliko mi je poznato taj lek se koristi i za ljudsku upotrebu, kao i u borbi protiv korona virusa u mnogim evropskim i svetskim državama, ali vas molim da i sami proverite taj podatak. Imam informaciju da je grupa domaćih lekara predložila Кriznom štabu da ovaj lek bude primenjen u prevenciji nove bolesti i u Srbiji, ali ne znam kakav je stav režimske struke po ovom pitanju. Bolje da o tome govore stručna lica - kaže Obradović.

Stručno lice svakako nije ni Nada Gladović, ali opet populariše Ivermektin, ali i na tu konstataciju Obradović nastavlja u istom maniru.

- Svako za savet po zdravstvenim pitanjima treba da se obrati svom lekaru kome najviše veruje. Nada Gladović nije lekar i ona sigurno ne daje medicinske savete nikome - kaže Obradović.

Na pitanje kako on gleda na sve poteze članice partije na čijem je čelu i njeno promovisanje Ivermektina, Obradović odgovara: 

- To je pitanje za lekare iz pomenutog udruženja. Oni zagovaraju upotrebu ovog leka i imaju svoje argumente za to - kaže Obradović.

A da li on podržava lečenje korona virusa Ivermektinom?

- To nije pitanje za mene, niti se usuđujem da se bavim temom za koju nisam kompetentan. Nisam političar opšte prakse i smatram da ne treba da se izjašnjavam o nečemu u vezi sa čim nisam stručan.

Da li on možda pije ivermektin, nije želeo da otkriva.

- Svako treba da ima pravo na privatnost kada je u pitanju njegovo zdravlje. Ne bih želeo da tu budem izuzetak - odgovorio je "Blicu".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike