Samo za odabrane: Završena obuka na Osnovnom kursu za podoficire (FOTO)

17.06.2024

19:16

0

Osnovni kurs za podoficire traje šest meseci, a pohađaju ga odabrani vojnici koji su prethodno završili Liderski kurs

Samo za odabrane: Završena obuka na Osnovnom kursu za podoficire (FOTO)
Copyright Tanjug/ Ministarstvo Odbrane i Vojske Srbije

Profesionalni vojnici koji od aprila pohađaju Osnovni kurs za podoficire uspešno su završili stacionarno logorovanje na poligonu "Peskovi" kod Požarevca, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Ovaj oblik obuke na terenu realizuje se na kraju prvog modula kursa u Centru za obuku i usavršavanje podoficira "Narednik Milunka Savić", a polaznicima pruža priliku da u praksi primene i provere do sada stečena osnovna vojnostručna znanja za komandovanje odeljenjem.

Tanjug/ Ministarstvo Odbrane i Vojske Srbije
 

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, budući podoficiri Vojske Srbije su, u uslovima približnim realnoj borbenoj situaciji, rešavali različite taktičke i vatrene zadatke u ulozi komandira i zamenika komandira odeljenja.

U nastavku, polaznike očekuje stručno-specijalistička obuka za podoficirske dužnosti u okviru svog roda ili službe, u trajanju od 12 sedmica, i, potom, u trećem modulu, tronedeljno stažiranje u jedinicama Vojske Srbije.

Tanjug/ Ministarstvo Odbrane i Vojske Srbije
 

Osnovni kurs za podoficire traje šest meseci, a pohađaju ga odabrani vojnici koji su prethodno završili Liderski kurs i koji su radom i rezultatima na vojničkim dužnostima u svojim jedinicama zaslužili priliku da postanu podoficiri Vojske Srbije.

Tanjug/ Ministarstvo Odbrane i Vojske Srbije
 

Po završetku ovog usavršavanja oni će biti unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće početne podoficirske dužnosti u Vojsci Srbije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike