Gašić obišao Gardu Vojske Srbije: Ova jedinica predstavlja simbol časti i profesionalizma! (FOTO)

11.06.2024

16:23

0

Garda je prestižna jedinica koja uspešno izvršava širok spektar važnih zadataka - rekao je ministar

Gašić obišao Gardu Vojske Srbije: Ova jedinica predstavlja simbol časti i profesionalizma! (FOTO)
Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Damir Banda

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Gardu Vojske Srbije u kasarni "Dedinje" u Beogradu i poručio da ova jedinica predstavlja simbol časti i profesionalizma, kao i ponos Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Tom prilikom, komandant Garde pukovnik Željko Furundžić informisao je ministra odbrane o organizaciji, zadacima i istorijatu jedinice. Gašić je ukazao da Garda Vojske Srbije predstavlja elitnu jedinicu kojoj su povereni neki od najvažnijih zadataka.

- Garda je prestižna jedinica koja uspešno izvršava širok spektar važnih zadataka. Učestvujući u vojnim svečanostima i paradama, dočekujući inostrane delegacije i obavljajući mnoge druge značajne ceremonijalne dužnosti, gardisti svojim prisustvom i ulogom doprinose promociji vojnog poziva i očuvanju naših slavnih vojnih tradicija - rekao je ministar, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je naglasio da će se nastaviti opremanje i ulaganje u tu elitnu jedinicu.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da ulažu u Gardu, u njenu opremu i naoružanje, kao i u poboljšanje standarda pripadnika ove jedinice. Ulaganja su od suštinskog značaja kako bismo osigurali da Garda Vojske Srbije i dalje bude ponos naše zemlje, spremna da odgovori na sve izazove i zadatke koji se pred nju postave - poručio je ministar odbrane.

Gašić je obišao bogoslužbeni prostor i Spomen-sobu Garde Vojske Srbije, gde je u spomen-knjigu upisao da moramo biti ponosni na tu jedinicu i da su gardisti naša čast, dostojanstvo i budućnost.

Osim ministra Gašića, obilasku su prisustvovali načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-major Tiosav Janković i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike