Kako izgleda borbena obuka na jurišnim avionima Vojske Srbije! Avion "orao" deluje u dnevnim i noćnim složenim uslovima (FOTO)

05.06.2024

17:45

0

Obuka se izvodi sa ciljem održavanja trenaža i visokog nivoa osposobljenosti letačkog i tehničkog sastava za pružanje vazduhoplovne vatrene podrške

Kako izgleda borbena obuka na jurišnim avionima Vojske Srbije! Avion "orao" deluje u dnevnim i noćnim složenim uslovima (FOTO)
Avion "orao" - Copyright Ministarstvo odbrane

Pripadnici lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile iz sastava 98. vazduhoplovne brigade koja bazira na vojnom aerodromu "Morava" kod Kraljeva, realizuju intenzivnu obuku na jurišnim avionima "orao".


Obuka se izvodi sa ciljem održavanja trenaža i visokog nivoa osposobljenosti letačkog i tehničkog sastava za pružanje vazduhoplovne vatrene podrške kopnenim i specijalnim snagama u izvođenju borbenih operacija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Ministarstvo odbrane


U ovoj fazi obučavanja, akcenat je na uvežbavanju za realizaciju složenijih borbenih zadataka koji zahtevaju angažovanje više vazduhoplova.

Ministarstvo odbrane
 


Tokom obuke, koja se realizuje u dnevnim, noćnim i složenim meteorološkim uslovima, piloti "orlova", u ulogama vođe grupe vazduhoplova i pratilaca, uvežbavaju taktičke manevre i izvođenje dejstava po ciljevima na zemlji.

Ministarstvo odbrane
 


U letačke aktivnosti su aktivno uključeni pripadnici tehničkog sastava koji vrše pripremu vazduhoplova za upotrebu i proveru funkcionalnosti motora, radio-navigacijske opreme i naoružanja, pre, u toku i posle leta.


 

Ministarstvo odbrane

 


Intenzivna obuka u eskadrili nastavlja se i u narednom periodu, a njenom realizacijom se unapređuje borbena gotovost jedinice i istovremeno gradi poverenje između pilota i tehničara, koji blisko sarađuju u realizaciji namenskih zadataka.

Bonus video:


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike