Meteo-alarm je na snazi zbog obilnih padavina i grmljavine, ali biće i sunca

30.05.2024

06:32

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 24 do 28 stepeni

Meteo-alarm je na snazi zbog obilnih padavina i grmljavine, ali biće i sunca
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod upalio je žuti meteo-alarm za naredne dane zbog prognozirane veće količine padavina i lokalne grmljavine.

Danas će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno, pa se mestimično očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, ujutru i pre podne zapadni i severozapadni, od sredine dana u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 24 do 28 stepeni.

RHMZ printscreen
meteo-alarm za 30. maj

 

U petak takođe promenljivo i nestabilno. Smenjivaće se sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u brdsko-planinskim predelima povremeno i jak južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 11 do 17, a najviša od 25 do 28 stepeni.

I u subotu promenljivo i nestabilno vreme uz smenu sunčanih intervala i pojave kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar umeren, povremeno i jak jugozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 12 do 19, a najviša od 26 do 30 stepeni. 

Promenljivo i nestabilno i u nedelju kada će se takođe smenjivati sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti i intenzivniji. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 27 do 30 stepeni.

Prema prognozi od 3. do 7. juna zadržava se promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, a najviše dnevne temperature od 27 na severozapadu do 32 stepena na jugoistoku Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike