Srbija ponovo pod meteo-alarmom, sve do petka pljuskovi s grmljavinom

27.05.2024

12:38

0

Autor: I.K.

Ova količina padavina može da izazove poteškoće u urbanim sredinama, posebno sa kišnom kanalizacijom, u saobraćaju i transportu

Srbija ponovo pod meteo-alarmom, sve do petka pljuskovi s grmljavinom
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, narednih dana sve do petka na snazi će biti žuti meteo-alarm zbog lokalne pojave grmljavine sa količnom padavina većom od 10 l/m² u periodu do 3 h.

Ova količina padavina može da izazove poteškoće u urbanim sredinama, posebno probleme sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima, probleme u saobraćaju i transportu, da dovede do odlaganja planiranih poljoprivrednih aktivnosti. Moguća je šteta na imovini i povređivanje ljudi, upozorava RHMZ. Moguća je lokalna pojava intenzivnih pljuskova, bujica i jakih udara vetra sa štetama na pokretnoj i nepokretnoj imovini, navodi RHMZ. 

Sutra će biti pretežno sunčano i toplo. Sredinom dana i posle podne na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura od 6 do 15, a najviša od 23 do 28 stepeni.

RHMZ printscreen
meteo-alarm za 29. april

 

U sredu promenljivo i nestabilno – smenjivaće se sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša od 24 do 27 stepeni.

U četvrtak takođe promenljivo i nestabilno – smenjivaće se sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 24 do 27 stepeni.

Slično vreme i u petak - promenljivo i nestabilno, uz smenu sunčanih intervala i kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 24 do 27 stepeni.

Prema prognozi za prvih pet dana maja, promenljivo oblačno i nestabilno uz porast temperature – najviše vrednosti od 27 stepeni na severozapadu do 32 stepena na jugoistoku Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike