I ove godine pokrenuta kampanja ''Kaznene karte'' pod sloganom "Ili vozim, ili pijem"

21.04.2024

21:51

0

Pored mogućnosti merenja alkohola u krvi, oni koji nisu konzumirali alkohol imaće priliku da isprobaju takozvane „Pijane naočare“

I ove godine pokrenuta kampanja ''Kaznene karte'' pod sloganom "Ili vozim, ili pijem"
"Ili vozim, ili pijem" - Copyright Instagram/MUP Srbije

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije (ABS) saopštila je danas da u cilju podizanja svesti o važnosti bezbedne vožnje i štetnog uticaja alkohola na psihomotorne sposobosti vozača, u saradnji sa različitim lokalnim samoupravama, i ove godine sprovodi kampanju „Kaznene karte“ pod sloganom "Ili vozim, ili pijem".

Gostima ugostiteljskih objekata će biti omogućeno da se kroz merenje njihove trenutne alkoholisanosti, pomoću alkometra, informišu o mogućim posledicama, kao i kaznama predviđenim za vožnju u alkoholisanom stanju. 

Pored mogućnosti merenja alkohola u krvi, oni koji nisu konzumirali alkohol imaće priliku da isprobaju takozvane „Pijane naočare“ i na taj način se uvere u viđenje okoline i mogućnost pravovremenog reagovanja “pijanog vozača”.

Svaki učesnik akcije dobiće neki od poklona, sa porukom kampanje. 

Terenske aktivacije kampanje startovale su u subotu, 20. aprila, u beogradskim ugostiteljskim objektima, među kojima je bila i Skadarlija, navodi se u saopštenju ABS.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike