Vlada Srbije usvojila odluku: Evo koliko će koštati izdavanje registarske nalepnice za električne trotinete!

10.04.2024

11:37

1

Trotineti su sada prepoznati u zakonodavstvu i samo vozila koja ispunjavaju propisane uslove moći će da se koriste na srpskim putevima

Vlada Srbije usvojila odluku: Evo koliko će koštati izdavanje registarske nalepnice za električne trotinete!
Copyright Profimedia

Vlada Srbije usvojila je dopunjenu Uredbu o cenama usluga koje vrši Agencija za bezbednost saobraćaja, koja predviđa cenu usluge izdavanja nalepnice za laka električna vozila - trotinete, od 1.560 dinara i obrasca nalepnice od 500 dinara, objavljeno je u Službenom glasniku.

Uredba je stupila na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku. Agencija za bezbednost saobraćaja saopštila je da je poslednjim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima uvedena definicija "lakog električnog vozila" i da su na taj način "trotineti" prepoznati u zakonodavstvu i da će samo vozila koja ispunjavaju propisane uslove moći će da se koriste na srpskim putevima.

Uz zahtev, pored tehničke dokumentacije, prilaže se očitana lična karta za fizička lica, odnosno dokaz o upisu u registar pravnih lica za pravna lica, izjava propisana pravilnikom, na propisanom obrascu i dokaz u uplaćenoj naknadi za izdavanje nalepnice u iznosu od 2.060 dinara, od čega cena usluge izdavanja nalepnice iznosi 1.560 dinara, dok cena obrasca nalepnice iznosi 500 dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike