Patrijarh Porfirije krstiće princezu Mariju, ćerku princa Filipa i princeze Danice

18.04.2024

23:35

0

Savetodavna tela su usvojila zapisnik sa sastanka održanog 29. februara u kojem je konstatovana promena u liniji nasleđivanja kraljevske porodice

Patrijarh Porfirije krstiće princezu Mariju, ćerku princa Filipa i princeze Danice
Filip i Danica Karađorđević - Copyright Profimedia

Savetodavna tela Krune pozdravila su na današnjem sastanku odluku princa Aleksandra Karađorđevića da se zgrada Slamnate kuće u Dvorskom kompleksu na Dedinju koristi isključivo za stanovanje njegovih sinova Filipa, Petra i Aleksandra i njihovih najbližih članova porodica.

Kako se navodi u saopštenju kancelarije princa Aleksandra, savetnici su takođe obavešteni da će uskoro uslediti krštenje princeze Marije koju će krstiti patrijarh srpski Porfirije.

Princeza Marija, ćerka princa Filipa i princeze Danice biće krštena u Dvorskoj crkvi Svetog Andreja Prvozvanog, nakon čega će biti održan svečani prijem u Kraljevskom dvoru.

U saopštenju se navodi i da su Savetodavna tela usvojila zapisnik sa sastanka održanog 29. februara u kojem je konstatovana promena u liniji nasleđivanja kraljevske porodice Srbije i da su Krunski savet i Krunsko veće primili k znanju da je nakon voljne abdikacije princa Petra, njegov brat Filip "nesporni princ naslednik".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike