Stanje na putevima: Evo koliko se čeka na Horgošu - predstojeći vikend i praznik stvaraju gužve na graničnim prelazima (FOTO/VIDEO)

29.03.2024

11:04

0

Putnici na ulaznom terminalu, iz pravca Mađarske ka Srbiji, čekaju od nekoliko desetina minuta do dva sata, ako se uzme u obzir vreme zadržavanja na obe strane granice

Stanje na putevima: Evo koliko se čeka na Horgošu - predstojeći vikend i praznik stvaraju gužve na graničnim prelazima (FOTO/VIDEO)
Gužve na Horgošu - Copyright Tanjug/Video

Uoči Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, na graničnom prelazu Horgoš 1 beleže se gužve u intervalima, a čekanje je u proseku oko sat i po vremena.

Putnici na ulaznom terminalu, iz pravca Mađarske ka Srbiji, čekaju od nekoliko desetina minuta do dva sata, ako se uzme u obzir vreme zadržavanja na obe strane granice.

- Čekali smo dva sata. Iz Nemačke idemo kući na godišnji odmor u Prijepolje - kaže jedan putnik, dok vozač automobila sa niškim registarskim tablicama kaže da je na mađaraskoj strani čekao pola sata, a na srpskoj nešto manje od dvadeset minuta.

Tanjug/Video
 

- Zadržali smo se sat i po, pošli smo na odmor - rekao je državljani Turske.

Kada je reč o izlaznom terminalu na GP Horgoš 1, gužvi nema i potrebno vreme za izlazak iz zemlje je onoliko koliko je potrebno da se prođe policijska i carinska kontrola.

Očekuje se da će danas u kasnim poslepodnevnim i večernjim satima intenzitet saobraćaja biti veći, a da će samim tim biti i duža čekanja na granicama na severu naše zemlje, naročito na terminalima na ulazu.

Prelaz Horgoš 1 sa auto-puta E-75 je u režimu celodnevnog rada za sve kategorije vozila, kao i prelaz Kelebija.

Do 1. aprila, kao i od 2. maja do 6. maja biće na snazi privremena izmena radnog vremena graničnog prelaza Bački Vinogradi koji će raditi od 7 do 22 časa, dok Horgoš 2 do daljnjeg radi od 5 do 23 časa.

Tanjug/Video
 

Na graničnom prelazu Šid na ulazu se čeka takođe pola sata.

Hrvatski državljani, ako je sudeći prema njihovim izajvama, kreću na vikend - odmor.

Vozačima se savetuje da danas prate zvanične kamere graničnih prelaza, jer se očekuju još veće gužve.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike