Muke srpskog vozača na granici sa Rusijom: Sve je pod opsadom, verujem da ću za pet dana ući u zemlju!

23.03.2024

14:40

0

Autor: J. Jovanović

Tomić dodaje da je kolona kamiona na granici duga oko 11 kilometara

Muke srpskog vozača na granici sa Rusijom: Sve je pod opsadom, verujem da ću za pet dana ući u zemlju!
Copyright Foto: Milovan Tomić

Vozač iz Vrbasa Milovan Tomić trenutno se nalazi na granici sa Letonijom i Rusijom i za 24sedam kaže da sa njim u koloni ima još Srba koji pokušavaju da uđu u Rusiju. Međutim, zbog jučerašnjeg terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi u kojoj je prema poslednjim podacima ubijeno 143 ljudi, a hospitalizovano 121 osoba, ruske vlasti ne dozvoljavaju ulazak u zemlju.

Tomić dodaje da je kolona kamiona na granici duga oko 11 kilometara.

- Na granici sam između Letonije i Rusije. U koloni sam dugoj 11 kilometara i verujem da ću ući u Rusiju tek za četiri ili pet dana. Zabranjen je izlazak iz zemlje. Sve vreme sam na vezi sa kolegom iz firme koji se u trenutku napada našao u Moskvi. Policija je na ulici, proveravaju svakog i sve je zatvoreno. Iako smo prvobitno čuli da su uhapšene dve osobe, u stvari je već 11 lišeno slobode  - kaže za 24sedam vozač Milovan Tomić.

Foto: Milovan Tomić/Privatna arhiva
 

Dodaje da u koloni sa njim ima još Srba koji, takođe, nemaju informaciju kada će ruske vlasti dopustiti ulazak u zemlju.

- Ima dosta Srba koji čekaju sa mnom i ne sumnjamo da će ruske snage rešiti ovu situaciju - zaključuje Tomić.

Podsetimo, ruski mediji navode da je jučerašnji napad bio dobro pripremljen i osmišljen. Napadači su prvobitno pobegli sa lica mesta, ali su kasnije uhvaćeni.

"Krokus Siti Hol", koji nalazi u Krasnogorsku, naselju na zapadnoj periferiji ruske prestonice, samo je deo većeg zabavnog kompleksa otvorenog 2009. godine, koji uključuje i tržni centar i hotel, navodi "Raša tudej".

Sama koncertna sala prima do 7.500 ljudi i bila je skoro puna kada su teroristi krenuli u napad, pred nastup popularnog rok benda "Piknik".

Prikupljaju se svi tragovi

Istražitelji, kriminolozi i stručnjaci, zajedno sa operativnim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne službe bezbednosti, obavljaju uviđaj na licu mesta.

Materijalni dokazi, uključujući oružje i municiju, prikupljaju se sa mesta zločina, uključujući genetičke, balističke i uzmanje otisaka prstiju.

Pregledaju se i snimci sigurnosnih kamera, navodi "RIA Novosti".

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak povodom terorističkog napada.

Profimedia
 

U vezi sa napadom dosad je uhapšeno ukupno 11 osoba, uključujući četvoricu koji su navodno direktno učestvovali u terorističkom činu, navode ruski mediji.

Četvoricu osumnjičenih su pripadnici ruskih obaveštajnih agencija uhapsili u Brjanskoj oblasti, saopštio je ruski Istražni komitet. Oni su privedeni u razmaku od nekoliko sati i prebačeni su u Moskvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike