Kamioni na Batrovcima čekaju šest sati, na Gradini formirana kolona teretnih vozila

28.03.2024

07:24

0

U dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno je da će granični prelaz Horgoš 2 raditi od 05 do 23 časova

Kamioni na Batrovcima čekaju šest sati, na Gradini formirana kolona teretnih vozila
Copyright AP Photo/Darko Vojinović

Prema informacijama Uprave granične policije dobijenim u 5.15 časova, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci izlaz iz zemlje čekaju šest sati, na Kelebiji dva sata, a na Horgošu 90 minuta.

U dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno je da će granični prelaz Horgoš 2 raditi od 05 do 23 časova, saopštio je Auto moto savez Srbije. 

Na auto-putu E-80, zbog zadržavanja teretnih motornih vozila, formirana je kolona teretnih vozila u smeru prema graničnom prelazu Gradina, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

AP Photo/Darko Vojinović
 

Na naplatnoj stanici Dimitrovgrad trenutno je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila, uz povremena propuštanja, navodi se u saopštenju. U periodu od 8 do 16 časova, danas će se izvoditi radovi na redovnom održavanju na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica petlja Sirig - petlja Vrbas u smeru Novi Sad - Subotica, zbog čega će, u zoni radova, biti zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom trakom, saopštili su Putevi Srbije.

Prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Kako se navodi u saopštenju AMSS, na putevima u Sremu i Bačkoj još uvek može biti polomljenog granja zbog jučerašnjeg nevremena, jakih pljuskova praćenih olujnim vetrom.

Dosta bolji uslovi za vožnju očekuju vozače danas jer će toplo i sunčano vreme doprineti lakšoj prohodnosti puteva i sigurnijoj vožnji. Sve više je deonica na kojima je zbog započetih radova saobraćaj usporen ili se odvija uz povremeno kraće zastoje, dodaje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike