Vremenski rolerkoster do kraja meseca: Naredna dva dana olujna košava, za vikend letnje temperature

25.03.2024

12:24

0

Autor: I.K.

Uveče i tokom noći očekuje se vedro vreme uz slablјenje vetra

Vremenski rolerkoster do kraja meseca: Naredna dva dana olujna košava, za vikend letnje temperature
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da nas naredna dva dana očekuju olujni udari košave, ali da će za vikend biti letnje temperature.

Kako navode, danas će biti promenlјivo oblačno i sveže, u Vojvodini i istočnoj Srbiji vetrovito. Tokom dana se očekuju i sunčani intervali, ali i lokalna pojava kratkotrajne kiše ili plјuska sa grmlјavinom, u brdsko-planinskim predelima kratkotrajnog snega. Najviša temperatura od 10 do 15 stepeni.

Uveče i tokom noći očekuje se vedro vreme uz slablјenje vetra.

Sutra će jutro biti hladno sa prizemnim mrazem. Tokom dana malo do umereno oblačno, ali uz porast temperature i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito u košavskom području i na planinama. Na jugu Banata i u donjem Podunavlјu očekuju se i udari olujne jačine. Kiša se posle podne očekuje u jugozapadnim i južnim, a uveče i tokom noći i u većini krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava.

Jaka i olujna košava će duvati i u sredu, a u četvrtak će vetar biti u skretanju na jugozapadni, ostaće pojačan, ali manjeg intenziteta u odnosu na prethodni dan. U drugom delu noći između srede i četvrtka očekuje se prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom u svim krajevima, dok će u četvrtak kratkotrajne padavine biti lokalnog karaktera.

Od petka do kraja meseca biće pretežno sunčano i toplo sa maksimalnim temperaturama oko i iznad 25 stepeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike