Ujutru mraz, tokom dana sunčano, ipak, moguća i kiša

22.03.2024

06:27

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 0 do 7, a najviša od 16 do 19 stepeni

Ujutru mraz, tokom dana sunčano, ipak, moguća i kiša
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ujutro se očekuje mestimično slab prizemni mraz. U toku dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i sa retkom pojavom kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska, uglavnom na severu i zapadu Srbije i u planinskim 

predelima.

Vetar slab do umeren, iz različitih smerova. Najniža temperatura od 0 do 7, a najviša od 16 do 19 stepeni.

U subotu ujutro još ponegde slab prizemni mraz, a tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 8, a najviša od 18 do 22 stepena. Uveče i tokom noći na severu i zapadu postepeno naoblačenje, koje će lokalno usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak.

U nedelju promenljivo oblačno, nestabilno i hladnije sa pojačanim severozapadnim vetrom. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom će se intenzivirati od sredine dana u zapadnim, jugozapadnim i centralnim delovima Srbije sa tendencijom premeštanja padavinske zone ka istoku i jugoistoku uveče i tokom noći. Na planinama se očekuje prelazak kiše u sneg i kratkotrajno stvaranje odnosno povećanje visine snežnog pokrivača. Najniža temperatura od 3 do 11, a najviša od 12 na zapadu i severozapadu Srbije do 20 stepeni na jugoistoku zemlje. 

Zbog lokalne pojave grmljavine i velike količine padavina, na snazi će biti žuti meteo-alarm.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike