Srbiju lane posetili turisti iz 50 zemalja, najviše noćenja napravili Rusi

21.03.2024

12:22

0

Posle Rusa, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Turske i BiH

Srbiju lane posetili turisti iz 50 zemalja, najviše noćenja napravili Rusi
Copyright Profimedia

Srbiju su, prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, lane posetili strani turisti iz oko 50 zemalja sveta, a najveći broj noćenja, 82,1 odsto, ostvarili su turisti iz Evrope.

Najviše noćenja ostvarili su posetioci iz Ruske Federacije i to oko 665.000 hiljada, slede Turci sa oko 521.000 noćenja, a na trećem mestu su turisti iz Bosne i Hercegovine sa oko 351.000 noćenja.

Na četvrtom mestu po broju noćenja nalaze se posetioci iz Nemačke, zatim iz Kine, Severne Makedonije i Rumunije.

Inače, promocija naše zemlje stranim turistima odvija se veoma aktivno pa je tako nedavno na štandu Srbije na Sajmu turizma „Holiday and SPA“ u Sofiji u Bugarskoj predsavljeno 26 izlagača, turističkih organizacija iz Srbije i predstavnika turističke i ugostiteljske privrede, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Naš štand je privukao pažnju pa su tako prvog dana sajma štand Srbije posetili ministarka turizma Bugarske Zorica Dinkova i ambasador Srbije u Sofiji Željko Jović a na štandu je održan sastanak predstavnika gradova i destinacija iz regiona, na kome se razgovaralo o jačanju saradnje u promociji i nastupu regiona na dalekim tržištima, prvenstveno na tržištu Kine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike