Ujutru mraz, tokom dana sunčano, uveče stiže novo naoblačenje

21.03.2024

06:29

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od -3 do 5, a najviša od 15 do 19 stepeni

Ujutru mraz, tokom dana sunčano, uveče stiže novo naoblačenje
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod prognozira danas ujutru slab prizemni mraz, a tokom dana pretežno sunčano i toplije vreme. Vetar slab do umeren severozapadni, na istoku Srbije i u planinskim predelima sredinom dana povremeno i jak. Najniža temperatura od -3 do 5, a najviša od 15 do 19 stepeni.

Tokom večeri postepeno naoblačenje sa severozapada, a slaba kiša tokom noći očekuje se mestimično u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji. 

U petak ujutru se slab prizemni mraz očekuje u jugozapadnim, južnim, jugoistočnim i centralnim predelima Srbije. Pre podne prolazno naoblačenje koje će ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak, posle podne postepeno razvedravanje. Vetar slab promenljiv. Najniža temperatura od 1 do 8, a najviša od 14 do 19 stepeni.

U subotu ujutru se slab prizemni mraz očekuje u jugozapadnim, južnim, jugoistočnim i centralnim predelima Srbije. Tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 9, a najviša od 18 do 22 stepena.

U nedelju promenljivo i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, a veća količina padavina očekuje se uveče i tokom noći. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i jak južni i jugoistočni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 11, a najviša od 18 do 22 stepena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike