Proleće je počelo, ali se zima ne predaje: U naredna tri dana očekuje nas mraz - u pojedinim delovima zemlje temperatura ide ispod nule!

20.03.2024

10:52

0

Autor: 24sedam

Lepše i toplije vreme tek za vikend

Proleće je počelo, ali se zima ne predaje: U naredna tri dana očekuje nas mraz - u pojedinim delovima zemlje temperatura ide ispod nule!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je danas upozorenje da se u Srbiji u naredna tri dana očekuje mraz!

- Sutra se očekuje prizmeni mraz u svim predelima Srbije - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Temperature će ići od -3 do 0 stepeni u južnim, centralnim i zapadnim predelima zemlje. U petak i subotu takođe se očekuje prizemni mraz u jugozapadnim, južnim, jugoistočnim i centralnim predelima Srbije.

Profimedia
 

U četvrtak ujutru takođe slab prizemni mraz, a tokom dana pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 5, a najviša od 15 do 19 stepeni. 

U petak prolazno naoblačenje koje će ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak. Vetar slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 8, a najviša od 14 do 18 stepeni.

U subotu promenljivo sa dužim sunčanim intervalima i toplo, tek ponegde u brdskoplaninskim predelima kratkotrajna slaba kiša. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 9, a najviša od 17 do 21 stepen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike