Nastavnicu Ružicu Jovanović cela škola ispratila je u penziju, a ovo je njena najvažnija lekcija

20.03.2024

10:34

0

Kaže da jeste bila stroga nastavnica, u smislu da postoje pravila kojih učenici moraju da se pridržavaju

Nastavnicu Ružicu Jovanović cela škola ispratila je u penziju, a ovo je njena najvažnija lekcija
Copyright RTS printscreen

Nastavnica likovnog OŠ "Nikola Tesla" Ružica Jovanović doživela je odlazak u penziju koji svedoči o tome da je svoj zadatak kao prosvetnog radnika ispunila.

Specijalan doček priredili su joj upravo đaci, a snimak je podeljen i na društvenim mrežama što je oduševilo ljude širom naše zemlje.

Kaže da je specijalan doček koji su joj đaci priredili po dolasku u školu doživela emotivno, jer zna da je svaki zagrljaj bio iskren. Tu su bili ne samo njeni sadašnji đaci, već i starije generacije koje je vodila od petog do osmog razreda. Inače, Ružica je čitav svoj radni vek provela u toj školi, čitavih 35 godina je nesebično davala sebe deci.

Stroga nastavnica

Priznaje da jeste bila stroga nastavnica, u smislu da postoje pravila kojih učenici moraju da se pridržavaju.

“Kad se upoznam sa učenicima u petom razredu ja postavim neka pravila kojih moramo da se držimo… Moraju da steknu radne navike i da znaju da ne mogu ništa da dobiju bez toga da zasluže i na svakom mom času se radilo, svi su radili i znali su da moraju da donose pribor i da rade“, objašnjava Ružica Jovanović za RTS.

Kada su tokom časova imali slobodnog vremena, razgovarali su o svakodnevnim stvarima i problemima koji ih opterećuju.

Čarobna reč "izvini"

“Ja ih posmatram, uočavam razlike u njihovom ponašanju u odnosu na neki prethodni čas, razgovaramo o nekim svakodnevnim stvarima, o njihovim problemima tako da je sve to ispunjavalo naše časove“, rekla je nastavnica.

Učila ih je, kaže, i da nauče da kažu „izvini“, ako pogreše, baš kao što je i ona umela da se izvini ako je napravila grešku.

“Najveće pravilo je da talenat ne znači dobru ocenu“, rekla je nastavnica i objasnila da onaj ko se trudi i redovno donosi pribor i radi domaći zadatak zaslužuje bolju ocenu od onog ko ima talenat, ali ne završava zadatke.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS/24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike