Medalje hrabrim policajcima: Tesla tokom vrtoglave potere uhapsio osumnjičenog, Miloš skočio sa pasarele da spase devojku (FOTO)

27.02.2024

14:31

0

Autor: J. S. J.

Medalje za hrabrost dobili su policijski službenici Ivan Tesla i Miloš Đokić iz Beograda, kao i Duško Cvetković iz Zrenjanina

Medalje hrabrim policajcima: Tesla tokom vrtoglave potere uhapsio osumnjičenog, Miloš skočio sa pasarele da spase devojku (FOTO)
Copyright Foto:MUP

Na svečanoj Akademiji Ministarstva unutrašnjih poslova povodom obeležavanja 220 godina bitke kod Drlupe od kada datiraju koreni policije u Srbiji, uručene su nagrade i odličja za 36 najzaslužnijih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nagrađeni policijski službenici su, u prethodnih godinu dana, ostvarili izuzetne rezultate u obavljanju policijskih poslova i svojom hrabrošću, posvećenošću policijskom poslu i uniformi koju nose, zadužili državu kojoj je glavni prioritet bezbednost građana.

Medalje za hrabrost dobili su policijski službenici Ivan Tesla i Miloš Đokić iz Beograda, kao i Duško Cvetković iz Zrenjanina, zbog izuzetne hrabrosti i posvećenosti u spašavanju života i zaštiti bezbednosti građana.

Pripadnik Uprave kriminalističke policije Ivan Tesla je tokom akcije hapšenja u Nišu, uprkos povredi koju je zadobio kada ga je udario automobil, nastavio poteru za osumnjičenim koji je bio u bekstvu, i nakon pola kilometara ga sustigao i uhapsio. U toj policijskoj akciji kod osumnjičenog je pronađeno oko 130 kilograma marihuane.

 

Miloš Đokić, pripadnik Policijske stanice Savski venac, koji je u noći 24. decembra, bez opreme za spasavanje, u uniformi, skočio sa pasarele u vodu i spasao devojku koja se davila nedaleko od splava „Kartel“ u Beogradu, koji je tonuo.

Duško Cvetković, motociklista saobraćajne policije u Zrenjaninu spasio je dve osobe iz eksplozije i požara u jednoj kući i radionici u Zrenjaninu i pokušao pritom sam i da ugasi požar.

Odlikovana 22 policajca

Medaljama za posvećenost službi odlikovana su 22 policijska službenika.

Saša Rančić, pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice u Sektoru za vanredne situacije, uvek je prvi na terenu, posebno u specifičnim i osetljivim intervencijama.

Tokom 32 godine profesionalne karijere, iskustvom i znanjem, dao je veliki doprinos spasavanju ljudi i imovine koordinišući rad vatrogasno-spasilačkih jedinica tokom gašenja katastrofalnih šumskih požara i saniranja posledica vodenih bujica i poplava na teritoriji cele Republike Srbije. Idejama i čvrstim stavom, Saša je dao veliki doprinos u formiranju specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi, kojih danas od početna četiri formirana 2008. godine, ima 27 u svim organizacionim jedinicama Sektora za vanredne situacije.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike