Ministarka Đukić Dejanović uručila 32 Svetosavske nagrade pojedincima i institucijama (FOTO)

27.01.2024

13:47

0

Uverena sam da će vaša nastojanja i istrajavanja imati isti smisao i u budućnosti - rekla je ministarka

Ministarka Đukić Dejanović uručila 32 Svetosavske nagrade pojedincima i institucijama (FOTO)
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović uručila je danas 32 Svetosavske nagrade pojedincima i institucijama za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja za 2023. godinu.

Đukić Dejanović je poručila dobitnicima da su njihova postignuća pokazala da dele zajednički cilj - da kvalitetno obrazovanje bude dostupno svima.

- Uverena sam da će vaša nastojanja i istrajavanja imati isti smisao i u budućnosti. Vlada Srbije posvećena je unapređenju kvaliteta i modernizaciji obrazovanja, što iziskuje kvalitetne uslove za rad i učenje, kao i desetine strukturnih projekata od predškolskog do visokoškolskog obrazovanja - rekla je Đukić Dejanović.

Istakla je da zato obrazovanje zauzima posebno mesto u projektu "Skok u budućnost Srbija 2027" i izrazila uverenje da je to siguran put ka uspehu naše zemlje, ka društvu koje se kontinuirano razvija, praveći ravnotežu između savremenih tokova i naših tradicionalnih vrednosti, kao i bogatih istorijskih tekovina.

Đukić Dejanović je navela da će dobitnici Svetosavskih priznanja biti predstavljeni i na Svetosavskoj akademiji, koja će večeras biti održana u Beogradu.

- Široj javnosti ćemo predstaviti značaj obrazovanja i vaspitanja, ukazaćemo na ogromnu ulogu prvog srpskog arhiepiskopa, velikog srpskog prosvetitelja i zaštitnika školstva Svetog Save - rekla je ministarka.

Svetosavske nagrade dodeljene su za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanja obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblastima obrazovanja i vaspitanja u Srbiji.

Učenica osmog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Ćupriji Vasilisa Milojković jedna je od dobitnica priznanja, a ono joj je dodeljeno zbog osvojene nagrade iz prirodnih, društvenih nauka i umetnosti. Ona ističe da je ova nagrada "kruna" njenog marljivog rada i truda.

Njen vršnjak, Marko Popović iz Subotice, koji je priznanje dobio zbog uspeha iz oblasti prirodnih i društvenih nauka poručio je svima da vežbaju, jer, kako je naveo, vežba pravi savršenstvo.

Nagradu je dobila i Osnovna Škola "Vasa Čarapić" iz Belog Potoka, a njen direktor Dragiša Drašković istakao je da je osnovni cilj njegovog tima da decu što više veže za školu i da im približi sadržaje koji su manje popularni na jedan zanimljiviji način, od dodatnih časova matematike, srpskog jezika, šaha, nauke, građanskog vaspitanja i svih segmenata na koje se odnosi vaspitni rad, a koji su možda manje zastupljeni u svakodnevnom programu.

- Ove godine smo obeležili 150 godina neprekidnog rada škole. Mi pokrivamo ceo avalski region, tri naselja - Beli potok, Kneževac i Zuce. Kolege sa kojima radim su vrlo posvećene i ovo je još jedan dokaz da se rad isplati - rekao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike