Čudotvorna ikona iz Rusije u Beogradu! Mirotoči već 24 godine: "Otkravljuje kamena srca puna zlobe i mržnje" (VIDEO)

24.01.2024

21:30

0

Ikona prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koje bodu njeno srce, a smatra se da vernici, ako je dotaknu, ne odlaze bez blagodatne pomoći

Čudotvorna ikona iz Rusije u Beogradu! Mirotoči već 24 godine: "Otkravljuje kamena srca puna zlobe i mržnje" (VIDEO)
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Mnogobrojni vernici dolaze da se poklone ikoni Majke Božije "Umekšanje zlih srca" koja će danas i sutra biti izložena u Crkvi Svete Trojice u Beogradu.

Ikona je stigla u Srbiju u organizaciji Fondacije Svetog Romana iz Moskve, a već prvog dana od jutarnjih časova stvoren je red vernika, dugačak par stotina metara do ulaza u hram Ruske pravoslavne crkve u Beogradu.

Muškarci i žene svih uzrasta, porodice sa decom, dolazili su tokom dana u crkvu da se poklone i celivaju ikonu koja se smatra čudotvornom i koja mirotoči već 24 godine.

Ikona prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koje bodu njeno srce, a smatra se da vernici, ako je dotaknu, ne odlaze bez blagodatne pomoći i zastupništva Majke Božije.

Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske patrijaršije u okviru svojih ispitivanja je sa ikone uzela smirnu i utvrdila je da je njen sastav sličan soku koji luči neko četinarsko drvo iz toplijih krajeva, piše na sajtu manastira Ostrog, gde je ikona bila prošle godine.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

Među brojnim vernicima koji su se poklonili ikoni u Beogradu bio je i veroučitelj Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke Borko Topalović koji je rekao Tanjugu da se ljudima ukazao veliki blagoslov Božiji da se poklone čudotvornoj ikoni Majke Božije "Umekšanje zlih srca", koja je veliki dar RSC našoj crkvi i narodu.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

- Za svakog verujućeg pravoslavnog hrišćanina ovakve prilike se ne propuštaju. Pomoliti se čudotvornoj ikoni Majke Božije ima veliko blagodetno dejstvo na dušu čoveka i svakakako će nam koristi u našem duhovnom uzrastanju i na putu spasenja - ocenio je Topalović.

- Ova ikona otkravljuje kamena srca puna zlobe i mržnje. Mislim da mnogo ljudi ovde treba da dođe i da fali mnogo onih koji treba da dođu - kazala je penzionerka koja je došla iz unutrašnjosti, dok je Vidoje Vidaković sa Novog Beograda poručio da svaki pravoslavni čovek treba da se pokloni ikoni, pogotovo kad vidi ovakvu gužvu i ovako lep hram.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike