Neke žene kažu da su zbog ovoga ponižene: Novi trend na mrežama izazvao bes i pokrenuo rasprave (VIDEO)

17.01.2024

13:04

0

Autor: M.M.

Hobiji uključuju kafu i pecivo kao "malu poslasticu", negu kože, frizuru i šminku...

Neke žene kažu da su zbog ovoga ponižene: Novi trend na mrežama izazvao bes i pokrenuo rasprave (VIDEO)
Copyright Profimedia

"Ženska matematika" i "ženska večera" bila su dva najveća trenda u 2023. godini, ali nedavna pojava "ženskog hobija" navela je žene da raspravljaju o tome je li sve otišlo dođavola.

"Ženska večera" bio je trend žena koje su delile širok izbor grickalica ili hrane koja je brza i praktična, dok je "ženska matematika" objašnjavala da "žene racionalizuju navike trošenja tako da se kupovine percipiraju kao "besplatne" ili "uštede novca".

 

@itslobirch I don’t have hobbies I have girl hobbies!!! #greenscreen ♬ original sound - lo 🤠🪩🌊

 

Sada su žene svoje navike trošenja i različite delove dnevne rutine počele da nazivaju "ženskim hobijima".

U viralnom videu na TikTok-u  korisnica Lo (@itslobirch) podelila je svoj popis različitih aktivnosti koje je klasificirala kao "ženske hobije".

Ljudi pišu: Šta su onda muški hobiji?

Hobiji uključuju kafu i pecivo kao "malu poslasticu", negu kože, frizuru i šminku, reorganizaciju umesto spavanja, šetnje sa "zgodnim devojkama", "istraživački rad" na društvenim mrežama i kupovinu.

Video je prikupio više od tri miliona pregleda, ali je započeo raspravu o tome šta bi trebalo da se smatra hobijima i ponižavaju li se žene ovakvim trendovima koji se temelje na prefiksu "ženski".

"Šta se događa? To nisu hobiji", "Zašto se potencira mišljenje da žene samo trebaju piti kafu i ići u kupovinu?", "Štetno je poistovjećivati se sa ekstremno seksističkim stereotipima", "Ženski hobiji su izgleda kapitalizam", "Šta su onda muški hobiji", pišu ljudi.

Trend "tradicionalne žene"

Još jedan od trendova koji mnogi smatraju ponižavajućim za žene su "trad wife" sadržaji.

Tred (trad) je skraćenica za "tradicionalna" i označava ženu koja je posvećena ostanku kod kuće, odgajanju djece i slušanju muža (u patrijarhalnom stilu), dok muškarac radi van kuće.

Međutim, postoje rizici uključeni u životni stil "tradicionalne žene" koji se često prećutkuju na društvenim mrežama, a žene ne mogu da priušte da ih ignorišu. Upravo zato je 41-godišnja bivša tradicionalna supruga Enica Templton podelila svoju priču.

 

 

- Zamislite ovo: život tradicionalne žene nije uspeo. Imate 10 godina praznine u svojoj biografiji, četvoro dece o kojima se morate brinuti dok on živi s drugom ženom, pa si sada u javnoj kuhinji i pokušavaš da vidiš kada će ti zahtev biti odobren - napisala je ona i postala viralna.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike