Operacija "Duboki ponor": Uhapšeno 29 članova napuljske mafije, kokain stizao podmornicom!

17.01.2024

14:14

0

Dve bande su koristile i ambulantna vozila za prevoz svojih proizvoda po napuljskom regionu

Operacija "Duboki ponor": Uhapšeno 29 članova napuljske mafije, kokain stizao podmornicom!
Copyright Pixabay

Italijanska policija uhapsila je u utorak 29 osoba kada je razbila dve narko-bande povezane sa napuljskom mafijom Kamora koje su uvozile ogromne količine kokaina iz Južne Amerike u Italiju preko Holandije i Španije, pa čak i podmornicom iz Paname. 

Među uhapšenima je u Dubaiju bio i Bruno Karbone, bliski saradnik poznatog narko-trgovca Kamore Rafaelea Imperialea, koji je takođe uhapšen u Dubaiju 2021. godine. Karbone, kao i Imperiale, odlučio je da postane svedok saradnik i okrene se protiv svojih nekadašnjih saradnika.

Jedan od članova bande, Albanac, presretnut je dok je govorio: 

"Kontejneri su veoma sigurni, ali jedini 100 odsto siguran način za unos robe je podmornicom."

Dve bande su koristile i ambulantna vozila za prevoz svojih proizvoda po napuljskom regionu. Kokain je distribuiran u Napulju, uključujući i Kaivano, grad pod kontrolom Kamore, koji je sada predmet visokoprofilne čistke vođene od strane vlade, nakon što je postao poznat zbog navodnog grupnog silovanja dveju rođaka, devojčica od 10 i 12 godina. Napuljska mafija često koristi decu kao kurire ili izviđače.

Ovo je bio jedan od najvećih udaraca organizovanom kriminalu u poslednje vreme i pokazuje odlučnost italijanske policije da se obračuna sa mafijaškim organizacijama koje već dugo vremena unose nemir i strah u srca građana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike