Danas vedro i bez padavina, jutarnja temperatura u minusu, moguća i poledica

16.01.2024

06:30

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura biće od -3 do 2 °S, a najviša od 4 do 8 °S

Danas vedro i bez padavina, jutarnja temperatura u minusu, moguća i poledica
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda ujutro će na severu Srbije biti pretežno vedro, a u ostatku zemlje oblačno uz prestanak snega. Tokom dana bez padavina uz delimično razvedravanje u svim krajevima. Vetar slab do umeren, na istoku Srbije povremeno jak, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju i skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura biće od -3 do 2 °S, a najviša od 4 do 8 °S. Mogući su poledica ili zaleđivanje mokrih površina. 

U sredu vetrovito i osetno toplije uz naoblačenje. Tokom dana uglavnom suvo, a kiša se ponegde očekuje uveče i tokom noći. Vetar umeren i jak južni i jugozapadni, u košavskom području jugoistočni, na jugu Banata i u planinskim predelima sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od -5 do 1 °S, najviša od 8 do 13 °S, u Timočkoj Krajini hladnije, do 5 °S.

U četvrtak pretežno oblačno, vetrovito, mestimično sa kišom, koja će se u Timočkoj Krajini ujutru lediti na tlu. Vetar umeren i jak južni i jugozapadni, u košavskom području jugoistočni, na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima sa udarima olujne jačine. Na planinama će doći do naglog otapanja snega. Najniža temperatura od 4 do 9 °S, najviša od 12 do 18 °S, u Timočkoj Krajini hladnije, od -2 ujutro do 5 °S u toku dana.

U petak oblačno i vetrovito uz naglo zahlađenje, pa će kiša prelaziti u sneg i u nižim predelima. Vetar umeren i jak severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10 °S, na istoku Srbije oko 1 °S, tokom dana u osetnom padu i posle podne će se kretati u intervalu od -1 na severu do 10 °S na jugu. Uveče i tokom noći još hladnije.

Za vikend hladno uz razvedravanje, samo se još u subotu u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajan sneg. Severozapadni vetar u subotu krajem dana u slabljenju, a u nedelju u ponovnom skretanju na južni. Početkom naredne sedmice umereno naoblačenje i porast temperature uz košavu, posle čega sledi jače naoblačenje s kišom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike