Šok prognoza RHMZ: Danas kiša, tokom noći sneg, u četvrtak plus 20, pa ponovo sneg!

15.01.2024

11:03

0

Autor: I.K.

U petak naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača

Šok prognoza RHMZ: Danas kiša, tokom noći sneg, u četvrtak plus 20, pa ponovo sneg!
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Republički hidrometeorološki zavod najavio je za danas kišu, a uveče i tokom noći sneg.

Kako se navodi u najnovijoj najavi RHMZ, danas će biti oblačno, mestimično s kišom, koja se u prvom delu dana očekuje uglavnom u severnim, zapadnim i centralnim delovima Srbije, a zatim i u ostalim krajevima. Na planinama sneg. U večernjim satima kiša će se lokalno lediti na tlu.

Kasnije posle podne u Vojvodini, a uveče i i tokom noći i u ostalim predelima prelazak kiše u sneg uz stvaranje ili manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren južni, posle podne u postepenom skretanju na severni. Najviša temperatura od 4 do 10 °S.

U utorak ujutro na severu Srbije pretežno vedro, a u ostatku zemlјe oblačno uz prestanak snega. Tokom dana bez padavina uz delimično razvedravanje u svim krajevima. Vetar slab do umeren, na istoku Srbije povremeno jak, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u slablјenju i skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 2 °S, a najviša od 4 do 8 °S.

U sredu i četvrtak vetrovito i osetno toplije, u petak zahlađenje sa snegom

U sredu i četvrtak biće vetrovito i osetno toplije vreme uz naoblačenje. Maksimalna temperatura u većini mesta u sredu od 9 do 12 °S, a u četvrtak od 13 do 20 °S, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno do 5 °S. Kiša se povremeno očekuje od srede uveče. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlјu i u planinskim predelima. 

U petak naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

Za vikend hladno uz delimično razvedravanje, samo se još u subotu u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajan sneg. Severozapadni vetar u subotu krajem dana u slablјenju, a u nedelјu u ponovnom skretanju na južni. 

Početkom naredne sedmice umereno naoblačenje i porast temperature uz košavu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike